sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 19.10.2014 08:43:49

Večja konkurenca je dobra

Arsen Perić
Nepričakovano burno dogajanje je po zadnji tekmi Olimpije v ligi EBEL zajelo hodnike na Celovški 25, ki na trenutke spominja na avtobusno postajo. Moštvo je v sredo zapustil Matt White, nemudoma sta se mu nato pridružila Andrej Hebar in Tom Zanoški.

Oba napadalca sta na preizkušnji, Zanoški se bo dokazoval devet, Hebar pa pet tekem. Oba sta že vadila z novimi soigralci, Tom prvič v petek, Andrej pa že v sredo. Do današnje tekme so v klubu že uredili vso birokracijo in bosta napadalca tako v dresu Olimpije v Gradcu že zaigrala.

Hebar je svojo zgodbo z Zvolnom končal srečno, lahko bi bilo tudi drugače. Poročali smo že, da je slovaški klub na svoji spletni strani pred časom zapisal, da je njega in Damjana Dervariča odpustil zaradi kršenja disciplinskega pravilnika, kar pa Hebar zanika. V petek ni imel veliko težav s tem, da so mu Slovaki izročili izpisnico, in z njo v roki lahko obrne nov list v karieri. V petek opoldne je prek telefona že naročil zeleno-beli dres s številko 84.

NIKOGAR NE BOMO SILILI
Preteklosti se ne da spremeniti in Fabian Dahlem je že poskrbel, da so njegovi varovanci v njej pustili visok torkov poraz. "Včasih celo bolj kot tak poraz boli tisti z le enim golom razlike. Zavedamo se napak in tudi tega, da moramo, če hočemo samo pomisliti na zmago, igrati brezhibno in preprosto," nam je po petkovem treningu dejal nemški strateg, s katerim smo se na hitro dotaknili Američanovega odhoda. "Matt ni bil tu z vso dušo in telesom, in če nekdo noče biti tu, ga ne bomo prepričevali, da ostane," je kratko in jedrnato povedal.

CHIODO DOMA
Po prvih treningih novega dvojca je bil strateg, ki bo danes pogrešal Igorja Cvetka, Ivana Šijana in Miha Pesjaka, vidno zadovoljen, o tem, v kakšni sestavi bo fante pošiljal na led, pa pravi, da je še prezgodaj za reči: "Na led bomo pošiljali naše najboljše. Nekateri imajo dobro kemijo, teh formacij ne bomo spreminjali, bomo pa gotovo kaj drugega. Konkurenca je postala še večja, kar je dobro."


V postavi bosta gotovo Rok Leber in Gregor Koblar, zadnje dni zaradi bolezni v dvorano ni bilo vratarja Andyja Chioda, in čeprav so bili v Tivoliju prepričani, da bo ta do srečanja s črnimi panterji nared, ni tako. Kanadski čuvaj mreže ne bo odšel na avstrijsko Štajersko, tekmo bo v golu začel Aleš Sila.

VERLIČ GOTOVO NE BO IGRAL
Na ledu dvorane Libenau se zmaji ne bodo srečali s svojim nekdanjim soigralcem. Miha Verlič, ki ni zaigral že na preteklih dveh tekmah, je še vedno na bolniškem dopustu. Mariborčan je namreč staknil pljučnico in zadnje čase ni prišel niti blizu ledu.

Članki iz rubrike