sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 18.10.2014 09:22:36

Jure Sotlar: Ne samo jaz, vsi mladi

Arsen Perić
Statistično najboljšega posameznika v zadnjih štirih tekmah Olimpije, v katerih je enkrat zadel in trikrat podal, na ledeni ploskvi ni več mogoče neopaziti. Jure Sotlar je ob zvišani minutaži dokazal, da si zasluži veliko več kot igranje v četrtem napadu.

Pred poškodbami kar nekaj kolegov, s katerimi si deli slačilnico, je bil 21-letni Ljubljančan na stranskih tirnicah. Na dveh tekmah ga ni bilo v postavi, do nedavnega je bolj kot ne grel klop in od tam spodbujal soigralce. A tudi to je del športa, še posebej pa za igralca njegovih let, ki se hokejsko še vedno razvija.

Jure letos v ligi EBEL sicer ne nabira prvih izkušenj. Lani ga je v razširjenem avstrijskem tekmovanju v ogenj pošiljal že Ivo Jan, s katerim sta še pred tremi sezonami pri Olimpiji mladi igrala v istem napadu.

NI PRVI, NE ZADNJI
Gol, ki ga je dosegel v torek, ni bil njegov prvenec v ligi EBEL – prvič je mrežo zatresel v prejšnji sezoni –, žal pa je vse, kar si bo lepega ohranil v spominu iz tistega večera. "Tega si ne bi smeli dovoliti. Katastrofalno smo igrali v drugi tretjini, ko je prišlo do razpada sistema, nismo pomagali vratarju, do napak je prihajalo povsod. To se vsekakor ne sme dogajati," je na hitro opisal zadnjo Olimpijino predstavo in odgovoril še na vprašanje, kako je z motivacijo, ko še pred polovico tekme veš, da ne boš zmagal: "Ne glede na vse je treba vseskozi glave držati visoko, se truditi, vemo, da je v hokeju res vse mogoče. Je težko, seveda je težko, a treba je vztrajati. To ni bil ne prvi in verjetno ne zadnji visok poraz v naših karierah. Slaba volja je prisotna, težko je zaspati po takih tekmah, ker pri sebi premlevaš vse skupaj. Po prespani noči moraš to pustiti za sabo."

NA TREH FRONTAH
Otrok Olimpijine šole hokeja, ki letos igra kar na treh frontah – ob ligi EBEL pomaga tudi Slaviji v ligi INL ter mlajšim soigralcem v ligi EBEL U-20 –, nam je priznal, da je letos veliko bolj samozavesten, kar je na ledu še kako očitno. Sotlar se ne boji narediti ene poteze več, ne boji se ne fizično močnejših nasprotnikov ne odgovornosti, ki mu je bila v zadnjem času položena na rame.

SKUPNA JE BOLJ POMEMBNA
Ob igranju v drugem napadu ga je Fabian Dahlem začel na led pošiljati tudi ob power playu. "Zadovoljen sem z osebno statistiko, ki je super, predvsem pa sem zadovoljen s svojo igro. Lepo je, da mi uspeva kazati dobro igro, da me je trener pohvalil, a še veliko bolje bi bilo, če bi kot ekipa dobivali dragocene točke. Naša skupna statistika je veliko veliko bolj pomembna," se zaveda hokejist, ki ga soigralci kličejo Sole, in dodaja: "Sicer pa mislim, da smo vsi mladi igralci dokazali, da lahko igramo v tem tekmovanju."

KAKO BO ŽE TO V NEDELJO?
A le če bodo dobili priložnost, na katero je tudi Jure potrpežljivo čakal. Razočaranja, da ni bil bolj pomemben člen moštva že na začetku sezone, ni skrival. "Seveda sem želel že na začetku več igrati, ampak to je trenerjeva odločitev. Pred časom sem bil na pogovoru pri njem, govorila sva o slabih in dobrih stvareh, takrat mi je svetoval, spodbudno dejal, da naj vztrajam, da bom priložnost prišla," se je spomnil Sotlar.
"Po prvi tekmi, ki sem jo v celoti odigral, po tisti prvi podaji v Tivoliju, je prišel do mene in mi rekel, da je uresničil napoved in mi dal priložnost, ki sem jo super izkoristil in da naj se še naprej tako trudim," se je, kot bi se vsak, razveselil vzpodbudnih besed, a kaj se bo zgodilo z njegovo minutažo, ko se bodo vrnili poškodovanci, ne ve: "To bomo videli, ko bo trener postavil nove peterke. Če jih seveda bo. To je njegova odločitev."

Članki iz rubrike