evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA/bk
STA/bk
0 17.10.2014 15:51:40

Avstrijci v Tivoliju oslabljeni

Arsen Perić
Skoraj gotovo v Ljubljano tudi ne bo vratarja Luka Gračnarja.

Reprezentanca Avstrije se bo na novembrskem turnirju v Ljubljani, ob Sloveniji bosta nastopili še Japonska in Belorusija, predstavila z novim selektorjem Danielom Ratushnyjem in novincema v izbrani vrsti, vratarjem Dornbnirna Davidom Madlenerjem in branilcem Gradca Danielom Unterwegerjem, poroča današnji avstrijski tisk.

Na turnirju v Ljubljani ekipa ne bo popolna, saj bodo zaradi obveznosti v ligi prvakov manjkali hokejisti Salzburga in Vienne, saj oba kluba 4. novembra čaka gostovanje v Skandinaviji. Glede na to, da v Tivoliju ne bo rdečih bikov, lahko iz slovenskega seznama, ki bo postal znan naslednji teden, prečrtamo tudi vratarja Luka Gračnarja.


Kljub temu pa bodo ekipo okrepili številni "legionarji", tudi Mathias Lange (Iserlohn/Nem), Bernhard Starkbaum (Brynäs/Šve), Stefan Ulmer (Lugano/Švi), Raphael Herburger (Biel/Švi) in Patrick Obrist (Rapperswil/Švi).

Da Avstrijci turnir v Tivoliju jemljejo zelo resno, potrjuje tudi podatek, da bodo v Ljubljano pripotovali že 3. novembra in tri dni trenirali, preden se bodo 6. novembra najprej pomerili z Belorusi. "Vsi se že zelo veselimo turnirja EIHC v Ljubljani, kjer bomo trdo pilili naš novi sistem igre," je poudaril Ratushny.

Nov sistem in nove napadalne trojke bo avstrijski selektor igralcem predstavil že 21. oktobra, ko se bodo na reprezentančni akciji zbrali vsi hokejisti, ki igrajo v Avstriji, in se seznanili z novim strokovnim vodstvom. "To srečanje je v prvi vrsti namenjeno temu, da se spoznamo in naredimo prve skupne korake. To je dobra osnova, na kateri bomo nato nadaljevali delo v Sloveniji," je povedal novi prvi mož stroke pri naših severnih sosedih, ki mu bosta med drugimi pomagala nekdanja reprezentanta Dieter Kalt in Christoph Brandner in nekdanji reprezentančni vratar Reinhard Divis.

Članki iz rubrike