sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

bk
bk
0 17.10.2014 09:43:09

V Tivoliju na preizkušnji Hebar in Zanoški

Grega Wernig
Če bodo uredili vse formalnosti glede prestopov, bosta zaigrala že v nedeljo v Gradcu.

Po odhodu Matta Whitea prihajata v zmajevo gnezdo na preizkušnjo dva navijačem znana obraza.

Trenerju Fabianu Dahlemu se bosta na prihajajočih tekmah skušala čim bolje dokazati napadalca Andrej Hebar in Tom Zanoški, čeprav so še včeraj v klubu zatrdili, da se za novimi tujci v tem trenutku ne bodo ozirali.

Otrok Olimpije Andrej Hebar se je, po mikavni ponudbi Zvolna, ob koncu lanskega prestopnega roka, preselil na Slovaško. Skupaj z Damjanom Dervaričem je tudi letošnjo sezono začel na Slovaškem, v začetku meseca pa sta se oba vrnila v Slovenijo.

V tem tednu je Andrej Hebar najprej treniral z mladinsko ekipo Olimpije, včeraj pa se je na ledu prvič pridružil tudi starim novim soigralcem. V primeru podpisa pogodbe, bo za 30-letnega napadalca sezona 2014/15 njegova osma članska sezona v zeleno-belem dresu. Skupaj je za zmaje v ligi EBEL, na 99 odigranih tekmah, do zdaj dosegel 59 točk (30+29). 



Tridesetletni hrvaški Kanadčan Tom Zanoški se je rodil v Zagrebu, kjer je tudi napravil svoje prve hokejske korake. Z družino je nato odšel v kanadski Brampton, kjer se je razvil v profesionalnega hokejista.

Iz Severne Amerike se je nazaj v Evropo podal ob koncu sezone 2010/11, ko je zaigral za nemškega drugoligaša Freiburg. Pred sezono 2011/12 se je vrnil v domovino. Podpisal je pogodbo s takratnim članom razširjenega avstrijskega prvenstva, zagrebškim Medveščakom.
Sredi sezone 2012/13 ga je zapustil in se preselil v celovški KAC, s katerim je postal prvak lige EBEL. Na stari celini je nato igral še za Linz in Ljungby. Letošnjo sezono je začel v Bolzanu, a prave priložnosti za igro pri branilcih naslova lige EBEL ni dobil. 

Če bosta igralca do takrat uredila vse formalnosti v zvezi s potrebno dokumentacijo, bosta lahko za Olimpijo oba nastopila že v nedeljo, ko zmaje čaka gostovanje v Gradcu.

Članki iz rubrike