Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
18.08.2014 11:51:39
Deli članek:

Zeleno-beli dres bo nosil tudi Marvin Degon

ehc-wolfsburg.de

Vodstvo HDD Telemach Olimpije je poskrbelo še za prvo tujo okrepitev v obrambi. Zeleno-beli dres bo v naslednji sezoni nosil Marvin Degon.

Po igranju za St. Peter-Marion High School in Cushing Academy je izkušeni 31-letni Američan sledil stopinjam očeta in strica ter kariero nadaljeval v univerzitetnem hokeju.

Ob uspešnem igranju za University of Massachusetts Amherst si je pridobil tudi diplomo iz kriminalnega pravosodja. V svoji zadnji univerzitetni sezoni je bil kapetan moštva, po njej pa je bil izbran v najboljšo petorko vzhodnega dela NCAA.

Dobre igre so mu odprle pot neposredno v ligo AHL, kjer je zaigral za moštvo Hartford Wolf Pack. Po izteku pogodbe jepred sezono 2007/08 podpisal enoletno pogodbo s članom lige NHL, ekipo Montreal Canadiens, vendar priložnosti v najmočnejši hokejski ligi ni dobil.

Sezono je preživel v Montrealovi podružnični AHL ekipi, Hamilton Bulldogs kjer je bil najučinkovitejši branilec ekipe. Po njej se je odločil za odhod v Evropo. V najmočnejši nemški ligi DEL je igral za Grizzly Adams Wolfsburg, Eisbären Berlin in ERC Ingolstadt.

Ob koncu sezone 2010/11 se je preizkusil tudi v ligi Ebel, kjer je nastopal za beljaški VSV. Za orle je odigral 22 tekem in na njih zbral tri gole in podaje. Po sezoni se je vrnil v Severno Ameriko, kjer je zaigral za Reading Royals v ligi ECHL in Providence Bruins v ligi AHL.

Po treh mesecih se je vrnil v DEL in znova zaigral za Wolfsburg. Glavnino sezone 2012/13 je nato igral v italijanski ligi za Milano Rossoblu, zaključil pa jo je pri Trenton Titans v ligi ECHL. V tem tekmovanju je ostal tudi v minuli sezoni, ko je igral za moštvi Elmira Jackals in Reading Royals.

Marvin Degon, ofenzivni branilec z dobrim strelom, bo v Slovenijo pripotoval v tem tednu.