Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
01.08.2014 07:10:00
Deli članek:

Morency: Hočem, da se izve resnica

Arsen Perić

Nekdanji napadalec Olimpije razkril svojo plat kolajne.

Kanadski napadalec Pascal Morency je aprila zaključil eno od poglavij v svoji karieri, zdaj pa se je odločil, da si olajša dušo in razkrije nekaj stvari, ki se dogajajo na Celovški 25.

Obdobje Pascala Morencyja pri Olimpiji si bomo zapomnili predvsem po treh stvareh. Prva se nanaša na res neverjetne poškodbe (preklana drsalka in porezan nart, pozneje pa še udarec v glavo, ki si jo je za ušesom še prebil), druga na veliko borbenost, vihtenje pesti in dolg jezik, tretja pa na kazen neigranja na štirih tekmah zaradi nešportnega obnašanja.

Hokejist, ki je pred prihodom v Ljubljano igral za Medveščak, bo to sezono igral v Veliki Britaniji. Še vedno pa ne more pozabiti na čas, ko je drsal na tivolskem ledu, tudi zato je z nami stopil v stik. "Ne morem več molčati. Žalostno je, kar se dogaja s to ekipo. Stvari se morajo spremeniti. Zato hočem, da se izve resnica," nam je uvodoma dejal Kanadčan.

IZPOLNIL OBLJUBO
Pravi, da je Ivo Jan edini iz lanske ekipe, ki lahko hodi pokončno. Izpostavil je, da je sam dobil vse plače, a ko je dobil zadnji cent, je Matjažu Seklju obljubil, da bo prej ali slej razkril resnico o plačevanju igralcev, ki nam sicer ni tako neznana. "Obljubo zdaj držim," je dejal.

"Sem edini, ki je dobil vse plače, a za te sem se moral hudo boriti. Veliko stvari je sramotnih. Težave smo imeli z medicinsko oskrbo, palicami, drsalkami, včasih celo s hrano, ki je ni bilo. Jeff Ulmer je na primer hotel najeti stanovanje, pa so ga zavrnili, saj so vedeli, da je hokejist Olimpije," je nadaljeval francoski Kanadčan, ki se je na nas obrnil predvsem zato, ker hoče, da pride do sprememb, ker hoče pomagati soigralcem, ker si to zaslužijo mesto, navijači, država.

Jeff Ulmer je na primer hotel najeti stanovanje, pa so ga zavrnili, saj so vedeli, da je hokejist Olimpije.

"Preveč spoštujem fante, ki igrajo in trdo delajo, ne da bi dobili plačo. Ker niso tujci, je zanje veliko težje najti službo drugje, in to klub izkorišča. Vodstvo izrablja sistem. Z ali brez plač vedo, da bodo fantje naslednjo sezono spet igrali za Olimpijo. Ujeti so v sistem, in to ni prav. Zaslužijo si veliko več. Ivo Jan se je za nas zelo boril, zelo ga spoštujem in zelo mi je žal, da je zapustil Olimpijo, ker so zaradi tega fantje veliko na slabšem," je še dejal borbeni napadalec in zaključil: "Oglasil sem se, ne da bi želel komu škoditi, temveč se hočem postaviti za fante in navijače. Stvari se morajo spremeniti."