Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
2 10.05.2019 14:53:45

SŽ Olimpija pripravljena na LIGO EBEL! LE ENO se mora zgoditi in zmaji bodo VEČ LET znova del tega tekmovanja!

Martin Metelko
Vzhičenje po še tretjem naslovu v tej sezoni, s katerim so pri Slovenskih železnicah Olimpiji presegli vsa pričakovanja, je v slovenskih prestolnici trajalo le kratek čas. Točno dva tedna po tem, ko so zeleno-beli dvignili tretji pokal, je prišlo do presenetljive odločitve športnega direktorja Tomaža Vnuka.

Zdaj je že dva dni jasno, da je prvi operativec kluba s Celovške 25 in eden glavnih protagonistov, ki so postavili temelje za to zgodovinsko uspešno sezono prvega ljubljanskega hokejskega kluba, namreč po elektronski pošti vsem članom upravnega odbora poslal svojo odstopno izjavo in z njo osupnil javnost. 


Tega ni pričakoval nihče, še posebej, ker je nekdanji izvrstni hokejist zadnja leta trdo garal za to, da klub danes stoji na trdnih temeljih, je finančno urejen in ima jasno zastavljene cilje.

Tomaža Vnuka včeraj nismo mogli priklicati, uspelo pa nam je izvedeti za vse tegobe, zaradi katerih se je 49-letni funkcionar odločil za odstop s položaja športnega direktorja SŽ Olimpije.

Udarec za mlade kategorije
Najbolj – in to ne kratek čas – sta Vnuka po naših informacijah bolela dva žulja: to sta Mestna občina Ljubljana (MOL) in Hokejska zveza Slovenije (HZS) oziroma njun odnos do ljubljanskega, natančneje tivolskega hokeja. MOL je sicer eden glavnih pokroviteljev članskega moštva SŽ Olimpije, toda Vnukove težave z občino se ne dotikajo prve ekipe, temveč mladinskega pogona kluba. Po naših informacijah naj bi MOL naslednjo sezono SŽ Olimpiji za kar 50 odstotkov zmanjšala finančni prispevek za mladinski pogon, ki je seveda nujen, saj gre za hokejiste, ki bodo nekega dne zaigrali za prvo moštvo, če je njihov razvoj okrnjen, pa se prihodnost lahko hitro sfiži. Za to odločitev MOL je klub po naših informacijah izvedel že pred časom, toda takrat se je vodstvo ukvarjalo z drugimi, v tistem trenutku bolj pomembnimi stvarmi, ki so zadevale člansko ekipo; ta se je borila, da bi kar najbolje sklenila to sezono.

zorko mušič butara jure vnuk sž olimpija mm
Martin Metelko

Pomoč za rivale, drugi pa …
Vnukov drugi boleči žulj naj bi bile določene poteze naše krovne organizacije med sezono. Športni direktor ni mogel skrivati svojega nezadovoljstva z njimi, tako kot z delegiranjem jeseniških sodnikov na prvi tekmi finala, ki je potekala na Jesenicah, še veliko bolj pa naj bi Tomaža Vnuka motilo pristransko delovanje HZS v povezavi z največjimi ljubljanskimi rivali zadnjih osem let. Spomnimo, da je HZS sezono 2013/14 na Jesenicah financirala v celoti, ko je ustanovila in vodila Team Jesenice, potem ko je moral predhodnik tega kluba v stečaj oziroma likvidacijo. Da, HZS vsem klubom vsako sezono nameni razvojno pomoč v znesku 10 tisoč evrov, toda po naših podatkih naj bi Vnuka najbolj bolelo to, da je HZS Jesenicam več sezon pomagala s 100 tisoč evri na letni ravni, medtem ko so zmaji in vsi drugi klubi dobili le »drobtinice«. Še bolj pa naj bi Vnuk HZS očital to, da k Olimpiji nikoli ni pristopila z vprašanjem, kje bi ji lahko pomagala; z Olimpijo se nikoli ni ukvarjala v taki meri, kot se že vrsto let ukvarja z Jesenicami, to pa se je vnovič potrdilo tudi zdaj, ko je na dlani, da so ravno pri HZS Jureta Lebna prepričali, naj sede na predsedniški stolček Jeseničanov.

020mv2
Tomaž Vnuk, Zoran Janković in Miha Butara
Marko Vavpotič

To sta glavna razloga, da se je Vnuku že večkrat dvignil krvni tlak, prav tako pa ni skrivnost, da je prvi operativec SŽ Olimpije zelo obremenjen. Pri naših državnih, pokalnih in tudi prvakih lige AHL že dalj časa razmišljajo o tem, da bi klubsko pisarno morda okrepili s poslovnim direktorjem in organizacijskim sekretarjem, ki bi Vnuka pošteno razbremenila, saj Vnuk in generalni sekretar kluba Dušan Lepša v klubu resnično skrbita za vse mogoče stvari ne samo na ravni članskega moštva, temveč tudi pri delu z 250 otroki in z vsemi njihovimi starši.

SŽ Olimpija zelo blizu lige EBEL
Čeprav je Tomaž Vnuk UO poslal svojo odstopno izjavo, pa po naših informacijah to v resnici ne pomeni še nič. Izvedeli smo, da bo vodstvo kluba samo naslednji teden opravilo dva zelo pomembna sestanka, ki se ju bo udeležil tudi Vnuk in na katerih se lahko stvari, ki nekdanjega dolgoletnega kapetana reprezentance najbolj motijo, korenito spremenijo na bolje.

sz olimpija 19 mm
Martin Metelko

Njegovo odstopno izjavo bo UO obravnaval v naslednjem tednu, toda v tem trenutku je nemogoče zagotovo reči, da jo bo tudi sprejel. Najkasneje v tednu dni bo znano, kakšna bo Vnukova prihodnost pri SŽ Olimpiji, kjer pa bo ostal tudi, če bo UO njegovo odstopno izjavo z mesta športnega direktorja sprejel; iz kluba namreč ni izstopil in še vedno je član UO, v katerem bo deloval še naprej.

Tu pa je še en zelo pomemben dejavnik, in sicer zelo ambiciozen projekt, pri katerem bi Vnuk, in to v vlogi športnega direktorja, najverjetneje sodeloval z velikim veseljem. Navsezadnje je o tem še pred slabim letom govoril kot o svoji veliki, mogoče celo največji ambiciji, saj povezuje SŽ Olimpijo in ligo EBEL!

sž olimpija mm 18
Martin Metelko

Novi sponzor
Uspelo nam je izvedeti, da je v zadnjih 14 dneh med vodstvom SŽ Olimpije in vodstvom lige EBEL potekalo pet zelo resnih pogovorov o vnovični priključitvi zeleno-belih v ligo EBEL že v prihajajoči sezoni! Liga EBEL išče 14. klub, s katerim bi zapolnila mesto, ki je nastalo, ko se je tekmovanju zaradi finančnih težav odpovedal zagrebški Medveščak in ko je pred mesecem svojo prijavo preklical Feldkirch.

Tako obstaja velika verjetnost, da se ljubljanski klub iz Tivolija že v sezoni 2019/20 znova priključi razširjenemu avstrijskemu tekmovanju, in to kar za pet let! Po neuradnih informacijah je SŽ Olimpija na pragu podpisa močne sponzorske pogodbe, s katero bi si za pet let zagotovila dovolj visok finančni vložek in z njim sodelovala v ligi, iz katere je prejšnja, propadla Olimpija izstopila po sezoni 2016/17. Vodstvo lige EBEL naj bi po naših informacijah klubu iz Spodnje Šiške za dokončno odločitev dalo čas do konca maja. Jasno pa je, da bi se te nove zgodbe na Celovški 25 lotili zgolj z zagotovljenimi sredstvi, torej s podpisano primerno bogato dolgoročno pogodbo, drugače se bo ta projekt zamaknil za leto dni. Kmalu bo jasno ... 

Galerija

Članki iz rubrike