stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.05.2019 10:17:07

Aurora Pekošak in Vid Ponebšek peta v mix dvojicah

Uradna otvoritev svetovnega pokala za dečke in deklice na Češkem v kegljanju.
psno
V Rokycanyju na Češkem, ki leži vzhodno od Prage, v smeri z nemško mejo, so se začela kegljaška prvenstva, ki bodo trajala do konca maja.

Kot je v navadi, pred svetovnim ekipnim kegljaškim SP za člane to tekmovanje odprejo dečki in deklice, ki se pomerijo na posamičnem svetovnem pokalu. Sledijo jim mladinci, ki bodo tu imeli že svoje 13. SP po vrsti. Vrhunec bo seveda še 8. ekipno SP v članski konkurenci. Po koncu prvenstva (26. maja) pa bodo na steze stopili še veterani na svojem prvem uradnem prvenstvu, ki bo pod okriljem svetovne kegljaške federacije.



Prvi dan so se torej merili dečki in deklice. Iz vsake države je nastopil njihov najboljši predstavnik v starosti do 14 let. Pri dečkih je Slovenijo zastopal mladi 14-letnik iz Litije Vid Ponebšek. Svoj nastop je opravil zelo dobro in končal pri 553 podrtih kegljih, kar mu je v kvalifikacijah prineslo odlično tretje mesto. Pred njim sta se uvrstila le Madžar Simon Szabolcz (579) in Čeh Vojtech Smarda (559). Tako si je mladi Vid priboril lepo izhodišče za finale osmerice posamezno in tudi v kombinaciji. Za njim je nastopila še Celjanka Aurora Pekošak in s 522 podrtimi keglji pristala na šestem mestu. Na vrhu so Nemka Thiemova (562), Slovakinja Poliakova (559) in Hrvatica Pejakova (539).



Po koncu kvalifikacij v posamični konkurenci pa je bilo na sporedu tekmovanje v mix dvojicah za odličja. Samo tekmovanje je bilo zanimivo in izenačeno. V zaključnih metih sta najbolje zadevala Nemca Thiemova in Zimmerman, ki sta slavila s šestimi keglji prednosti pred Madžaroma Kis Horvathovo in Simonom. Z enakim dosežkom pa sta bila tretja (slabše čiščenje) Romuna Mihaijeva in Aldea. Aurora in Vid sta dobro odigrala in na koncu s 526 keglji pristala na petem mestu. Za kolajno sta zaostajala le 22 kegljev.



Petek je namenjen finalu med posamezniki in posameznicami, podelili pa bodo tudi odličja v kombinaciji. Zvečer bo otvoritev prvenstva za mladince, sobota pa bo igralni dan v ekipni konkurenci mladink.



Izidi
1. Selina Thiem - Fabian Zimmerman (Nem) 544
2. Luca Kis Horvath - Szabolcz Simon 538 (168)
3. Leititia Stefania Mihai - Lucas Caleb Aldea (Rom) 538(153)
4. Chiara Feher - Dennis Pessenteiner (Avt) 530
5. Aurora Pekošak - Vid Ponebšek (Slo) 526
6. Jana Kroos - Alex Waldner (Ita) 515
Galerija

Članki iz rubrike