11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

vozniško dovoljenje Svet24.si

Enomesečno obdobje se izteka. Če poteče ...

jansa smucanje tw Reporter.si

Janez Janša z lažnim pripisom pod fotografijo ...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

jan plestenjak Njena.si

Jan Plestenjak šokiral z novim videzom

sta
sta
0 09.05.2019 18:39:11

IO OKS določil slovensko reprezentanco za evropske igre

sta
Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je določil slovensko reprezentanco za druge evropske igre (EI), ki bodo med 21. in 30. junijem v beloruskem Minsku. V ekipi je skupaj 109 članov, med katerimi je 71 tekmovalcev, 39 športnikov in 32 športnic, ostalo so vodstvo, trenerji in drugi spremljevalci.

Obenem so določili datum redne letne skupščine OKS, ta bo 18. junija ob 16. uri v Celju na tamkajšnjem sejmišču.

Glavno mesto Belorusije bo nasledilo Azerbajdžan, ki je poleti 2015 v Bakuju gostil prve EI. V Minsku bo nastopilo več kot 4000 športnikov in športnic iz 50 držav, ki se bodo merili v 15 športih in 23 disciplinah.

Slovenski športniki bodo nastopili v 13 športih, atletiki (9 tekmovalcev in 8 tekmovalk), badmintonu (1/1), boksu (3/0), športni gimnastiki (0/3), judu (8/9), kajaku in kanuju na mirnih vodah (1/1), karateju (0/1), cestnem kolesarstvu (5/3), košarki 3x3 (4/0), lokostrelstvu (1/2), namiznem tenisu (3/1), rokoborbi (1/0) in strelstvu (3/3).

Janez Kocijančič, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev (EOC), ki vodi EI, je na sredini predstavitvi kandidatov dejal, da bodo v osmih športih v Minsku potekale tudi kvalifikacije za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, v judu pa bo tekmovanje štelo tudi kot evropsko prvenstvo.

Generalni sekretar OKS Blaž Perko je uvodoma dejal, da se bo začela ponovno uvajati športna vzgoja na fakultetah; začelo se bo s 60 urami v prvem letniku dodiplomskega študija, v zakonu je predvideno tudi financiranje.

Imenovali so še nekaj komisij, za priznanja (predsednik Janez Matoh), za ženski šport (predsednica Marta Bon) ter poslovno marketinški svet (predsednica Vojka Ravbar). Sprejeli so kriterije za letošnje svetovne igre na plaži v San Diegu in olimpijski festival evropske mladine (Ofem) v Bakuju.

Predsednik OKS Bogdan Gabrovec je uvodoma povedal, da je vodstvo OKS obiskalo najstarejšega živečega olimpijca Marka Račiča, nekdanjega atleta, ki je 25. aprila praznoval devetindevetdeseti rojstni dan. "Dogodek je bil izjemno lep in si ga bomo zapomnili vsi, tako slavljenec kot tudi mi."

V Adlešičih v Beli Krajini rojeni Račič je za Jugoslavijo nastopil na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu, kjer se je v teku na 400 m uvrstil v polfinale, s štafeto 4 X 400 m pa izpadel v prvem krogu.


Slovenska reprezentanca (109 članov, 71 tekmovalcev, 39 športnikov in 32 športnic):

- atletika (9 tekmovalcev in 8 tekmovalk):
Jure Grkman, Luka Janežič, Žan Rudolf, Filip Jakob Demšar, Luka Marolt, Gregor Grahovac, Jan Petrač, Lovro Mesec Košir, Axel Luxa; Martina Ratej, Maja Mihalinec, Agata Zupin, Anita Horvat, Joni Tomičić Prezelj, Neja Filipič, Jerneja Smonkar, Tija Ocvirk,

- badminton (1/1):
Miha Ivanič; Lia Šalehar,

- boks (3/0):
Tadej Černoga, Aljaž Venko, Denis Lazar,

- športna gimnastika (0/3):


Teja Belak, Tjaša Kysselef, Adela Šajn,

- judo (8/9):
Adrian Gomboc, Matjaž Trbovc, Andraž Jereb, Martin Hojak, Vito Dragič, Enej Marinič, David Štarkel, David Kukovica; Tina Trstenjak, Andreja Leški, Anamari Klementina Velenšek, Maruša Štangar, Anja Štangar, Kaja Kajzer, Anka Pogačnik, Klara Apotekar, Petra Nareks,

- kajak in kanu na mirnih vodah (1/1):
Jošt Zakrajšek; Anja Osterman,

- karate (0/1):
Tjaša Ristič,

- cestno kolesarstvo (5/3):
Žiga Jerman, Jaka Primožič, Nik Čemažar, Luka Pibernik, Grega Bole; Eugenia Bajuk, Urša Pintar, Urška Bravec,

- košarka 3x3 (4/0):
Mensud Julević, Aleksander Vojičić, Boris Jeršin, Milan Kovačević,

- lokostrelstvo (1/2):
Rok Bizjak; Ana Umer, Toja Ellison,

- namizni tenis (3/1):
Bojan Tokič, Darko Jorgič, Dani Kožul; Alex Galič,

- rokoborba (1/0):
David Habat,

- strelstvo (3/3):
Rajmond Debevec, Boštjan Maček, Denis Vatovec; Urška Kuharič, Živa Dvoršak, Jasmina Maček.

Članki iz rubrike