chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

clementz1 Petisvet.si

Ne upamo si zaropotati (zato pa delajo z nami kot ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

tess holliday Svet24.si

FOTO: 130-kilogramov težka manekenka na plaži ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

sta
sta
0 09.05.2019 20:08:17

Mrakova in Macarolova v San Remu po prvem dnevu EP deseti

alesfevzer.com
Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta bila lani izbrani za najboljšo jadralsko slovensko ekipo leta, sta po prvem dnevu evropskega prvenstva v San Remu, kjer branita lani osvojeni naslov, deseti. V prvi regati sta bili diskvalificirani, nato pa sta bili v naslednjih dveh regatah 4. in 14.

Skupaj imata 18 točk, ker se jima je 41 točk za diskvalifikacijo kot najslabši dosežek že črtalo iz skupnega seštevka.

"Danes je bil res zelo naporen dan. Najprej zjutraj ni bilo vetra in smo na morju čakali dve uri, da je zapihalo. Potem smo opravili tri regate. Zjutraj sem poleg tega še vedno čutila bolečine v podlahti. Dan se ni začel obetavno. Potem pa sva v prvi regati še prehitro startali. V naslednjih sva bili povprečni. Danes res nisva zadovoljni z jadranjem in upam, da bova jutri to popravili," je povedala krmarka Mrakova.

Vodita Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, ki sta dosegli dve zmagi in osmo mesto (2 točki). Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.Drugi sta nekdanji svetovni podprvakinji Izraelki Gil Cohen in Noa Lasry (4) z zmago, tretjim in šestim mestom, tretji pa Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (6), bronasti na OI v Riu, ki sta bili drugi, četrti in peti.

V moški sedemdesetčlanski floti 470 sta Rok Verderber in Matej Planinšič po treh regatah 63. (58), bila sta 28., 30. in 32. Med tekmovalkami je 40 posadk.

"Za najino znanje in izkušnje sva se kar dobro odrezala. Pri 25 vozlih in metrskem valu bi težko iztržila kaj več. Zadovoljna sva s hitrostjo, ker sva bila kar blizu konkurence, bližje, kot sva pričakovala glede na težke pogoje," pa je povedal Planinšič.

Značke: jadranje, ep

Članki iz rubrike