Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.04.2019 08:18:15

Ljubljančani lovijo izenačenje v finalu alpske lige

Martin Metelko
Danes bo v alpski hokejski ligi na sporedu šesta finalna tekma. Hokejisti SŽ Olimpije v zmagah za Pustertalom zaostajajo z 2:3, a so na prejšnji tekmi v gosteh s tem izidom slavili po podaljšku in izsilili še zadnjo domačo tekmo v finalu. Ekipi se bosta v dvorani Tivoli pomerili ob 19.15.

Hokejisti SŽ Olimpije so se v sredo rešili iz že skoraj izgubljenega položaja. V peti finalni tekmi so v gosteh premagali Pustertal iz Brunica po podaljšku s 3:2, s tem pa Južnotirolcem preprečili slavje v finalu na domačih tleh.

Ljubljančani so na tej tekmi zaostajali že z 0:2, nato pa je David Planko zadel v 52. minuti. Za izenačenje je poskrbel Kristijan Čepon le 24 sekund pred koncem rednega dela, Planko pa je nato po le 62 sekundah podaljška poskrbel za hladen tuš za domače in veselje v ljubljanski ekipi.



SŽ Olimpija je tako na najlepši način popravila slab vtis s prejšnjih dveh domačih tekem. Zdaj ima novo priložnost za prvo zmago pred svojimi navijači; če bo uspešna in izid v zmagah izenačila na 3:3, bo zadnja tekma v nedeljo zvečer na terenu Pustertla.

Če pa bo južnotirolski zasedbi uspelo zmagati v Ljubljani in s tem dobiti alpsko ligo, pa se bosta v tem terminu v nedeljo na prvi finalni tekma državnega prvenstva že pomerila najboljša slovenska kluba, SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike