mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 03.04.2019 22:09:14

Olimpija zanesljivo do vodstva z 2:0

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so še le zmago oddaljeni od finala alpske hokejske lige. V drugi tekmi polfinala so še drugič gladko premagali Lustenau, tokrat so v gosteh zmagali z izidom 4:0 (1:0, 2:0, 1:0). Junak tekme je bil Žiga Pešut, ki je dosegel dva gola.

Tako kot pred zadnjo tekmo četrtfinala proti Rittnu so tudi tokrat Ljubljančani v Avstrijo odpotovali dan pred dvobojem. Tudi tokrat se jim je to obrestovalo, od začetka do konca tekme so prevladovali na ledu.

Pred 1716 gledalci so dokazali, da so za razred boljša ekipa, kar se vidi tudi v končnem rezultatu. Glede na videno na prvih polfinalnih tekmah bi bilo veliko presenečenje, če se varovanci Jureta Vnuka že v petek po tretji tekmi ne bi veselili napredovanja v finale.


Gosti so povedli že v 23. sekundi tekme tekme, ko je v polno zadel Žiga Pešut. Tudi v nadaljevanju so bili Vnukovi varovanci boljši in nevarnejši, toda izid se ni spremenil do 39. minute, ko je po nekaj dobrih posredovanjih ljubljanskega vratarja Žana Usa Pešut dosegel svoj drugi gol na tekmi. Ob številčni premoči sta mu s podajama pomagala Luka Vidmar in Aleš Kranjc, ki sta se med podajalce vpisala že pri prvem golu.

Sedemnajst sekund pred koncem druge tretjine je vodstvo povišal Aljaž Chvatal, da pa je SŽ Olimpija precej boljša ekipa, je pokazala še tretja četrtina, v kateri je končni rezultat postavil Žiga Jezovšek.

Razmerje strelov na koncu tekme je bilo 43:27 v korist Ljubljančanov, ki so po številu strelov gladko dobili vse tretjine.

Značke: hokej, avstrija, olimpija

Članki iz rubrike