Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.02.2019 21:58:50

Sami so si otežili delo, zmaji garali vse do konca

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v domači dvorani premagali Lustenau s 5:2 (2:1, 0:1, 3:0).

Z 28. zmago v sezoni so se Ljubljančani utrdili na drugem mestu regionalnega tekmovanja. Čeprav je bil na koncu izid 5:2, pa zmaga domačih ni bila tako gladka. A nazadnje je bilo za nov uspeh dovolj le nekaj učinkovitih minut na začetku in koncu tekme.

Ko so domači po hitrih golih (v drugi minuti je zadel Sašo Rajsar, v peti pa Mark Čepon) na začetku prve tretjine povedli z 2:0, se je zdelo, da bo Lustenau hitro padel. Toda gostje so se pokazali kot trdoživa ekipa, imeli pa so tudi zelo razpoloženega vratarja Mathieuja Corbeila; ta je do konca dvoboja zbral kar 41 obramb in dolgo spravljal v obup domače napadalce.


Gostje so iz edine nevarne akcije v prvi tretjini znižali, v drugi pa so nato še izenačili. Ljubljančani so sicer prevladovali, imeli več strelov, a je na drugi strani tudi Žan Us moral nekajkrat dobro posredovati.

Šele tik pred koncem so zmaji odločili zmagovalca. Najprej je sedem sekund pred koncem kazni za goste v polno zadel Žan Jezovšek v 56. minuti, gostje so nato tvegali brez vratarja, kar pa je kaznoval Nik Simšič 38 sekund pred koncem tekme. Piko na i pa je nato, spet ob izenačenih močeh, postavil še Rajsar.

Ljubljančani bodo imeli zelo malo počitka, saj jih že v soboto čaka gostovanje v Vipitenu pri ekipi selektorja Iva Jana. Olimpija je zdaj niz zmag podaljšala na devet, do konca rednega dela pa ima samo še tri tekme, zadnjo domačo 9. marca proti Celovčanom.

Značke: hokej, olimpija, lustenau

Članki iz rubrike