stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 22.02.2019 11:49:06

Vse manj neznank glede končnice

Aktualne državne prvakinje Izolčanke nikakor ne smejo izgubiti v Zalogu, saj bi jim bilo ogroženo drugo mesto.
Oste Bakal
Ker sta že v naprej odigrani dve tekmi 15. kroga v I. SNTL – Vzajemna za moške, bodo ta konec na sporedu le trije dvoboji.

Med njimi je gotovo v ospredju koroško – prekmurski spopad na Ravnah. Igralci Fužinarja Interdiskonta, ki so pred tednom dni po hudem boju tesno klonili pri aktualnih državnih prvakih na Dolenjskem in s tem praktično izgubili vodilno pozicijo pred končnico, so proti spremenljivi ekipi Keme veliki favoriti. Če bodo domači odigrali v kompletni postavi in v trenutni formi, gostje iz Puconcev nimajo nobenih možnosti. Kljub temu tudi Mitja Horvat, Janez Petrovčič in Darko Jamšek nikakor ne smejo podcenjevati prekmurske ekipe, pri kateri vedno kakšen posameznik zaigra odlično in osvoji tri točke.

V primeru poraza Pucončanov se bo spet zapletlo v boju za četrto mesto v končnici. Prav zaradi tega bo zelo dramatičen tudi dvoboj v Mengšu, kjer bi Izolčani ob zmagi proti drugi domači ekipi ohranili teoretične možnosti za končno četrto mesto. Mladi igralci z Obale so vsekakor favoriti v Mengšu, a tudi domači lahko tokrat osvojijo kakšno točko. Tudi ekipa Mengša ima še vedno ima teoretične možnosti za končnico, ki pa bodo ohranjene le v primeru zmage na Kodeljevem. Gostje so v rahli prednosti, toda tudi domačini Novak, Pintar in Peperko niso mačji kašelj. V vnaprej odigranih dvobojih tega kroga so Mariborčani brez težav pričakovano slavili v Murski Soboti, prav tako vodilni igralci Krke niso imeli težjega dela na gostovanju v Savinjski dolini.    

Med dekleti bo izjemno zanimivo in negotovo v Zalogu na ponovitvi lanskoletnega finala končnice med aktualnimi državnimi podprvakinjami in državnimi prvakinjami. Realno je sicer pričakovati zmago Izolčank, toda tudi domača Vesna v zadnjem času igra nekoliko bolje kot v prvem delu prvenstva. Aktualne državne prvakinje si ne bi smele privoščiti poraza, kajti Jana Ludvik in soigralke bi v tem primeru lahko izgubile tudi drugo mesto pred končnico, kjer jim grozi ekipa Logatca. Vodilne Ljubljančanke, ki poznajo same zmage, tudi tokrat ne bi smele imeti večjih težav, čeprav se tudi Pucončanke še vedno borijo za četrto mesto in končnico. Poraz Prekmurk pa bo gotovo izkoristila ekipa Kajuh Slovana, ki je tudi še vedno v igri za končnico. Zato mora premagati ekipo Jesenic, kar je realno pričakovati. Težkega dela ne bi smele imeti niti igralke Logatca proti gostjam iz Vrtojbe. Zlasti Tina Zupančič pri Notranjkah igra izvrstno, ob tem imajo gostiteljice še več boljših igralk.   

I. SNTL – Vzajemna, moški, 15. krog (vse sobota)
Cornilleau Mengeš – Arrigoni Izola (13.00)
Fužinar Interdiskont – Kema Puconci (17.00)
Kajuh Slovan – Mengeš (17.00)
Savinja – Krka (sinoči)
Sobota – ŽNTK Maribor 1:5
Gumilar – Črepnjak 0:3, Vidmar – Bradač Vranc 3:0, Kapun – Piljak 0:3, Vidmar – Črepnjak 0:3, Gumilar – Piljak 0:3, Kapun – Bradač Vranc 0:3)
I. SNTL – Vzajemna, ženske, 15. krog (vse sobota)
Vesna Zalog – Arrigoni Izola
Logatec – Letrika
ŽNTK Ljubljana – Kema Puconci
Kajuh Slovan – Jesenice
Preserje proste
II. SNTL – Vzajemna, moški, 8. krog
Novo mesto – PPK Rakek (10.00)
Melamin Kočevje – Logatec (10.00)
Križe – Fužinar Interdiskont II (10.00)
Vesna Zalog – Muta (10.00)
Tempo Velenje - Ptuj (10.00)
Melamin Kočevje – PPK Rakek (16.00)
Novo mesto – Logatec (16.00)
Vesna Zalog – Fužinar Interdiskont II (16.00)
Križe – Muta (16.00)  

Članki iz rubrike