Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.02.2019 12:20:28

Kysselefova uspešna v kvalifikacijah Melbourna, stop za Klavoro

Grega Wernig
Melbourne je od danes do nedelje prizorišče svetovnega pokala v športni gimnastiki, prvega letos, a drugega od osmih, ki štejejo kot kvalifikacijske tekme za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. V Avstraliji sta danes kvalifikacije že opravila oba Slovenca. Tjaša Kysselef si je na preskoku pritelovadila finale, Rok Klavora je na parterju ostal brez.

Sezono sta na peti celini začela le dva slovenska reprezentanta, Kysselefova in Klavora, saj je najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj že pred mesecem dni napovedal, da zaradi težav s komolcem v Avstralijo zagotovo ne bo odpotoval, za nastop se ni odločila niti Teja Belak.

Kysselefova je pred odhodom v Avstralijo povedala, da je Melbourne njeno najljubše prizorišče svetovnega pokala, nenazadnje je lani prav tam prvič v karieri zmagala na tekmah najvišje ravni.


Skupna zmagovalka svetovnega pokala na preskoku si je za cilj v svojem prvem nastopu letos zadala dva uspešna kvalifikacijska skoka in posledično preboj v finale. To ji je v današnjih kvalifikacijah tudi dobro uspelo.

V konkurenci 11 telovadk, ki so se predstavile na preskoku, ima peti kvalifikacijski dosežek z oceno 13,616 točke, tako da bo lahko v sobotnem finalu branila lansko zmago.

In če je Kysselefova brez napake opravila kvalifikacije, pa je tekmovanje že prvi dan končal Klavora, prav tako lanski finalist Melbourna, saj je letošnji finalni nastop na parterju dokončno splaval po vodi po veliki napaki v zadnji diagonali, tako da je imel med 26 telovadci 17. oceno (12,833).

Članki iz rubrike