mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.02.2019 18:46:31

Lahko Blaha in druščina prekinejo ero Konstruktorja?

Igralke Bresta čaka pomemben obračun za končno drugo mesto proti Celju.
psno
Petnajsti krog kegljaške lige bo v znamenju derbija v Tržiču med Ljubnim in Konstruktorjem, ki bo odločal o naslovu prvaka.

Obeta se nam zelo kakovostno srečanje, na katerem bodo odločale malenkosti. Veliko bo tokrat odvisno od odločitev obeh trenerjev, ki se še kako dobro poznata, domačim Robijem Blaho in Mariborčanom Bojanom Pihlarjem. Tržičanom se je morala še nekoliko popravila po gorenjskem derbiju v Kranju, kjer je eksplodiral Blaž Čerin. S pravim Čerinom se možnosti Ljubelja močno povečujejo, seveda pa bosta morala dodati svoj običajni delež tudi Bajželj in Sobočan. Toda načrti nekdanjega selektorja Robija Blahe se lahko hitro poderejo, če svojega deleža ne bo dodal preostali del ekipe. Na drugi strani pa ima aktualni selektor naše reprezentance Bojan Pihlar – Pinki svoje račune. V zadnjem času odlično igrajo predvsem Aleš Blaž, Timi Jurančič in Luka Sajko, nikakor pa svoje udarne forme ne najde Matej Lepej. Toda kdo ve, morda pa sta v tem tednu skupaj s Pinkijem našla čarobno formulo in bo v Tržiču ravno on tisti, ki bi lahko pretehtal v korist "vijolic". No nikjer pa ne piše, da ne bo kateri od trenerjev potegnil kakšnega aduta iz rokava. Vsekakor se nam obeta odlična in tudi zelo izenačena predstava. Konstruktor seveda želi nadaljevati svoj niz uspehov in naslovov, medtem ko si Tržičani močno želijo, da ta niz prekinejo.

Krog bodo v moški elitni ligi odprli Hrastničani in Jeseničani v športnem parku v Hrastniku. Gre za zelo pomembno tekmo v boju za ostanek. Gostje morajo obvezno zmagati, saj zaostajajo eno točko za gostitelji in imajo občutno slabšo razliko. V primeru poraza bodo zaostanek povečali na tri točke in ostali praktično brez možnosti za obstanek. Zanimiva srečanja se obetajo tudi v Kranju, kjer bo gostoval Calcit, v Slovenskih Konjicah, kjer bodo gostovali Litijani, in Novi Gorici, kamor prihaja Proteus.

V ženski elitni ligi bodo po vsej verjetnosti aktualne prvakinje, igralke Celja, dokončno morale predati svojo krono. Kranjčanke imajo vse v svojih rokah. Potrebujejo le točko (ne glede na izhod v Cerknici) doma proti Kamničankam. Toda igralke Triglava imajo pred svojimi očmi le zmago, saj se obenem želijo Calcitu revanširati za edini poraz v letošnji sezoni. Lahko samo dodamo, da predsednik kluba Dušan Eržen v hladilniku že hladi penino, ki jo bodo lahko odprli po zaključku tekme in nazdravili naslovu prvaka. S tem bodo postali šele druga ekipa, ki je Celjankam speljala naslov prvaka (prvi je bil Brest) v samostojni Sloveniji.

Zelo zanimivo pa bo tudi v Cerknici, kjer bodo gostovale ravno Celjanke. To je direktni obračun za končno drugo mesto. Tako eni kot drugi imajo težave z zdravjem v ekipi, Celja pa so ob tem še vedno brez trenerja, ki se nahaja v bolnici. Vseeno se lahko nadejamo zelo kvalitetno tekmo. Igralke Ljubelja imajo še vedno realne možnosti za uvrstitev v Evropo, za dosego tega cilja pa morajo obvezno premagati Radeljčanke. Litijanke imajo le še minimalne možnosti za obstanek, za ohranitev teh možnosti pa morajo ugnati Impol. Zadnje srečanje tega kroga pa bo v Mariboru, kjer gostujejo Postojnčanke. Obe ekipi se skupaj z Bistričankami trenutno nahajata v borbi za končno šesto mesto.

1. A liga moški, 15. krog (sobota)
Hrastnik – Sij-Acroni (13.00)
Triglav – Calcit (13.00)
Konjice – Litija (14.00)
Gorica – Proteus (16.00)
Ljubelj – Konstruktor (17.00)
1. A liga ženske, 15. krog (sobota)
Ljubelj – Remoplast (13.00)
Triglav – Calcit (13.00)
Brest – Celje (14.00)
Litija – Impol (15.00)
Miklavž – Proteus (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike