Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

preklinjanje 2 Petisvet.si

Šokantno dognanje: če preklinjate, ste pametnejši

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

Elsa Hosk Svet24.si

FOTO: Je to najlepši angelček Victoria's Secreta?

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

bk
bk
0 01.08.2018 13:20:40

Jesenice krepijo OBRAMBO! Med železarji tudi izkušeni Finec, mladi jenki prihaja na preizkušnjo

Doug Rose
Profimedia
Tako kot v Ljubljani tudi naši državni in pokalni prvaki ne počivajo. Železarji so se prvič zbrali včeraj, ko so sporočili tudi imeni prvih dveh novih tujih okrepitev.

Prva prihaja iz ZDA, v Podmežakli pa se bo za mesto med železarji boril 24-letni ameriški branilec Doug Rose, ki je prišel na mesec dni dolgo preizkušnjo. Rose je v zadnji sezoni igral v ameriški univerzitetni ligi NCAA 3 za univerzo Stevenson in v SPHL za ekipo Macon. Za branilca iz ameriške zvezdne države New Jersey bo to prva izkušnja z Evropo, še pred prihodom v Slovenijo, kjer ga Gorenjci pričakujejo 10. avgusta, pa je napadalno usmerjeni branilec že nabral nekaj informacij o naši deželi in tukajšnjem hokeju. "O Jesenicah nisem vedel nič, po stiku s trenerjem pa sem začel zbirati informacije. Ugotovil sem, da gre za mesto, ki uživa v hokeju. Kar nekaj podatkov o rivalstvu z Olimpijo pa sem izvedel od Clarka Saundersa. Povedal mi je, da se na teh tekmah zbere več tisoč ljudi in da je igranje pred tako glasnimi navijači nekaj posebnega. Glede na to, kar sem izvedel, se zelo veselim prihoda na Jesenice," je povedal novi morebitni železar.

Pogodbo za celotno sezono pa je z Jesenicami že sklenil izkušeni 29-letni finski branilec Jesse Jyrkkiö, ki naj bi bil še posebno nevaren v igri z igralcem več. Slednji je pet sezon dobival priložnost za igranje v elitni finski ligi, za Ässät, svoje matično moštvo. Na Finskem je nosil tudi dres Tappare, pa drugoligašev LeKija in KooKooja. V zadnji sezoni je bil nekaj časa član Albe 19, v ligi EBEL je pred nekaj leti kratko obdobje igral za Graz, nekaj izkušenj pa ima tudi z druge danske lige, kjer je končal lansko sezono. Šest tekem je lani odigral za francoski Mulhouse, eno leto pa je preživel tudi v drugi švedski ligi. Prav tako je bil član vseh selekcij finske reprezentance do U-20. *** doug rose *** Doug Rose na Jesenice prihaja na enomesečno preizkušnjo.

FOTO: PROFIMEDIAOKVIR

JESENICE 2018/19OSTALI

Clarke Saunders

Žiga Kogovšek

Andrej Tavželj

Žiga Urukalo

Lan Brun-Rauh

Gašper Korošec

Nejc Stojan

Luka Bašič

Tadej Čimžar


Gašper Glavič

Luka Kalan

Nik Pem

Jaka Sodja

Jaka Šturm

Erik Svetina

Blaž Tomaževič

Miha Brus

Urban Sodja

Gašper SeršenPRIŠLI

Urban Avsenik

Doug Rose (na preizkušnji)

Jesse JyrkkiöODŠLI

Miha Logar

David Planko

Žan Jezovšek

Markus Piispanen

Aleksandar Magovac

Značke: jesenice, tujca

Članki iz rubrike