favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 31.07.2018 14:43:26

Murray se je na trdi podlagi uspešno vrnil

Reuters
Čustveni Andy Murray se je v ponedeljek po skoraj 17-mesečni odsotnosti uspešno vrnil na teniška igriška s trdo podlago. Na ATP turnirju v Washingtonu je premagal Mackenzieja McDonalda.

Trikratni zmagovalec turnirja za grand slam in nekdanja številka ena moškega tenisa se je uspešno vrnil na trdi podlagi po dolgotrajnem okrevanju, ki je sledilo operaciji kolka.

V prvem krogu turnirju v Washingtonu je trenutno 832. igralec sveta s 3:6, 6:4 in 7:5 premagal 80. igralca. Dvoboj je trajal dve uri in 37 minut.

"Močno sem se boril, moral sem se," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal Murray. "Gibanje in ostalo je bilo v redu. Nisem se zlomil. Precej dobro se je izšlo."


Potem ko je McDonald v zadnji točki poslal predolg forehand, je Škot olajšano zavpil in veselo stisnil desno pest. "Užival sem v zmagi. To ste lahko videli pri proslavljanju," je povedal Murray. "Bil je težek dvoboj in lahko bi se končalo tudi drugače. Lepo je bilo zmagati."

Potem, ko se je po operaciji vrnil prejšnji mesec v Queensu in Eastbournu, je Murray zaradi preslabe pripravljenosti izpustil Wimbeldon in se namesto tega začel pripravljati na sezono na trdi podlagi.

Na tej podlagi namreč ni igral vse od marca 2017, ko je v Indian Wellsu izgubil v prvem krogu, zdaj pa bo v drugem krogu Washingtona igral proti trenutno najboljšemu Britancu Kylu Edmundu, ki je bil v prvem krogu prost.

"V drugem krogu bom moral igrati veliko bolje, agresivneje, če bom želel zmagati. Pomagalo bo, da sem en dvoboj že odigral," je povedal Murray, ki se je prvič spoznal tudi s štoparico za odštevanje časa med točkami. To bodo letos tudi prvič uporabili na odprtem prvenstvu ZDA: "Brez ure bi dvoboj trajal tri ure. To je dobra sprememba za tenis."

Značke: tenis, atp, poškodba

Članki iz rubrike