favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.08.2018 08:17:29

Legendarni Valentino Rossi na PRAGU ZGODOVINE: Pred PODVIGOM, ki ni uspel še nikomur!

Reuters
Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi bo na dirki na Češkem, kjer se bo 5. avgusta nadaljevala sezona na najvišji ravni, lovil poseben zgodovinski dosežek. Lahko namreč postane prvi dirkač v svetovnem prvenstvu z več kot 6000 točkami v karieri.

Rossi je zadnjo dirko na nemškem Sachsenringu končal na drugem mestu in zbirko vseh osvojenih točk v karieri povečal na 5994. To pomeni, da bo Yamahin voznik v Brnu v nedeljo zelo verjetno presegel mejo 6000 točk, saj na češkem prizorišču velja za zelo zanesljivega, od leta 2012 se je vselej uvrstil med deseterico. Za doseženo mejo 6000 točk jih potrebuje še šest, kolikor prinaša prav deseto mesto.


Za Rossija bo nastop v Brnu že 23. zaporedni nastop na tem prizorišču, kjer je leta 1996 dosegel svojo prvo zmago v SP. V elitni konkurenci je na Češkem zbral 18 nastopov, enajstkrat je bil na stopničkah, od tega petkrat na najvišji.

V boju za prestižno mejo Rossi nima pravih tekmecev; naslednji,ki bi ga lahko teoretično ujel (a ob napovedanem slovesu ob koncu leta za to nima več možnosti), je Španec Dani Pedrosa (Honda) s 4094 točkami, njegov rojak Jorge Lorenzo (Ducati) pa je za zdaj pri 3869 točkah v karieri.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike