mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.08.2018 08:36:04

Hamilton ne bo počival in še ne razmišlja o naslovu

Reuters
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva formule 1 Lewis Hamilton bo poletni premor v tekmovanju, naslednja dirka bo šele konec avgusta v Belgiji, izkoristil za aktivni počitek. Prvi voznik Mercedesa je napovedal, da ne bo poležaval na plaži, temveč se bo zavzeto pripravljal za drugi del sezone, ko bo branil prvo mesto.

Odločil se je za aktivne počitnice, po katerih bo nared za zadnje dejanje sezone in boj s Sebastianom Vettom. Nemec je še pred tremi tedni po zmagi na Hamiltonovem terenu v Silverstonu vodil v SP z osmimi točkami naskoka (171-163), a se je vse skupaj na zadnjih dveh dirkah obrnilo v Hamiltonovo korist: po odstopu Vettla v Nemčiji je prevzel skupno vodstvo v SP in ga po zmagi konec tedna na Madžarskem še utrdil. Zdaj ima 213 točk, Vettel pa 189.


"Druga polovica sezone je vedno napeta. A po drugi strani je to ponavadi čas, ko nam gre vse po načrtih. Zato pa moramo trdo delati in prepričan sem, da se bomo v Belgiji vrnili še močnejši," je pred štiritedenskim premorom formule 1 dejal Hamilton.

Ko so ga zaradi lepe prednosti 24 točk povprašali, ali že razmišlja o petem naslovu prvaka, pa se je branilec naslova odločno branil: "Ne še, seveda ne. Za kaj takega je še veliko prezgodaj. Do konca je še devet dirk. Vsi imamo vzpone in padce in nemogoče je reči, da imaš lovoriko že v žepu v tem obdobju sezone," strasti umirja Hamilton.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike