zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(mf)
(mf)
0 15.09.2022 14:46:01

Svetovna curling zveza ima novega predsednika

Slovenska delegata Maruša Gorišek in Gregor Rigler čestitata novoizvoljenemu predsedniku Svetovne curling zveze Beauju Wellingu.
WCF
Američan Beau Welling je bil na 11. letni generalni skupščini 11. septembra izvoljen za novega predsednika Svetovne curling zveze (WCF).

Članice Svetovne curling zveze so na letni generalni skupščini izvolile Američana Beauja Wellinga za predsednika. Na generalni skupščini sta kot delegata sodelovala tudi predstavnika iz Slovenije, Maruša Gorišek in Gregor Rigler.

Welling je bil izvoljen v drugem krogu glasovanja in bo zamenjal predsednico Kate Caithness CBE ob koncu njenega 12-letnega mandata. Tako je postal 11. predsednik Svetovne curling zveze (prej Mednarodne curling zveze) in je drugi predsednik iz Združenih držav Amerike.

Njegova izvolitev ni naključje, saj je že vrsto let dejaven in uspešen na področju curlinga. Američan je bil med drugim leta 2018 izvoljen za člana upravnega odbora Svetovne curling zveze, njegov prvotni štiriletni mandat se je končal letos. Ob tem je od leta 2007 do 2018 deloval kot neodvisni direktor upravnega odbora Združenja za curling Združenih držav Amerike.

Novi predsednik Svetovne curling zveze Beau Welling je dejal: »Čutim neverjetno odgovornost in hkrati neverjetno navdušenje nad prihodnostjo curlinga. Veselim se sodelovanja z našimi člani pri dvigu curlinga na višje ravni in nadaljevanja odličnega dela, ki ga je opravila Kate Caithness. Želim počastiti njeno zapuščino.«

Članki iz rubrike