nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 14.09.2022 19:08:10

Andreja Klepač uspešno čez prvo oviro

Profimedia
Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Andreja Klepač je uspešno začela domači turnir WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Skupaj z Nemko Lauro Siegemund je na osrednjem igrišču s 6:4, 2:6, 10:6 ugnala uzbekistansko-britansko navezo Nigina Abduraimova/Jodie Burrage.

Klepačeva bi morala po prvotnem načrtu v Portorožu igrati z Jeleno Ribakino, a je Kazahstanka spremenila načrte po OP ZDA. Tako je izkušena Koprčanka združila moči z Siegemundovo in uspešno preskočila prvo oviro.

V prvem nizu sta Slovenka in Nemka ubranili pet žogic za "break", v ključnem trenutku pa v deseti igri izkoristili svojo drugo in povedli. V drugem nizu sta takoj z dvema odvzemoma servisa povedli tekmici in nato to prednost tudi zadržali.



Dvoboj je odločila podaljšana igra do deset v tretjem nizu, ki sta jo bolje začeli 36-letna Koprčanka in dve leti mlajša Nemka. Hitro sta povedli s 6:0, nato sicer dovolili, da sta se tekmici malce približali, a na koncu vseeno zanesljivo dobili odločilni niz.

V četrtfinalu se bosta Klepačeva in Siegemundova pomerili proti Britanki Harriet Dart in Rusinji Aleksandri Panovi. Kdaj bo na vrsti dvoboj, še ni znano, saj sporeda petega dne organizatorji še niso objavili.

Značke: tenis, wta, slovenija

Članki iz rubrike