Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.02.2022 16:14:28
Deli članek:

BRONASTA GLORIA! Zdaj je povedala, kaj je naredila PO VSAKI ZMAGI na olimpijski tekmi! In še... NA KONCU... (video)

Profimedia

Tretje mesto v paralelnem veleslalomu na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu je presenetilo tudi deskarko Glorio Kotnik samo.

"Na tekmo sem šla samozavestno, a niti v sanjah si ne bi upala pomisliti na tak razplet," je dejala po podelitvi odličij. "Danes je res popoln dan," je dodala. Kotnikova se je spomnila na igre pred štirimi leti v Pjongčangu, ki jih je končala na 15. mestu. "Res sem vse vložila v tiste olimpijske igre, a so bile razočaranje in je šlo vse navzdol," je povedala. A ker je vztrajna in trmasta, se je 32-letnica, ki je vmes desko zaradi materinstva za nekaj časa odložila v kot, odločila še poskušati. Danes je bila tako nagrajena z bronasto medaljo.
Na olimpijski progi je neizmerno uživala. "Kar vse mi je nekako uspevalo brez napak, res popoln dan," se je veselila. Hkrati pa je veliko prejokala. "Vsaka zmaga me je spravila do solz, ker nisem mogla verjeti," je omenila izločilne boje, v katerih je prehitevala eno tekmico za drugo.
S tekmicami se ni obremenjevala, prav tako ne z rezultatom. "Vsako vožnjo sem posebej odpeljala, res sem bila samozavestna, ker sem imela občutek, kot da me nič ne more prestaviti," je dejala zadovoljna in pogledovala na medaljo. "Še nisem dojela, kaj imam okrog vratu."
Kotnikova, katere najboljši rezultat doslej je bilo drugo mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2005, zaslugo za današnji uspeh vidi v mentalnem preskoku. "Sem kar stoodstotno druga oseba, kot sem bila prej. Moj največji dosežek je moja družina in ko sem ta življenjski cilj izpolnila, sem tako srečna in sproščena in se mi zdi, da se mi ni treba več dokazovati."
Podpora najbližjih, ki so na toliko tekmah držali pesti zanjo, se ji zdi najbolj pomembna. "Brez podpore najbližjih, partnerja, družine, trenerjev in vseh, ki so mi stali ob strani, me podpirali in verjeli vame, to ne bi bilo mogoče," je prepričana. Današnjo kolajno zato posveča njim.