Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.02.2022 13:53:58
Deli članek:

'PREŠEREN me očitno NE MARA!' Izjava Anamarije Lampič, ki je napovedala, da bo čez štiri leta ...

alesfevzer.com

Najboljša slovenska tekačica se v šprintu ni uspela uvrstiti finale olimpijske sprinterske preizkušnje v Pekingu.

Da razplet šprinta ne bo po slovenskih željah, so nakazale že kvalifikacije, v katerih je bila Lampičeva šele 26. V četrtfinalu je nato v prvi skupini osvojila tretje mesto in se po času uspela uvrstiti v polfinale.

V njem je v prvi polfinalni skupini ves čas tekla v ozadju, na koncu pa v ciljni ravnini, ko je videla, da nima več možnosti za finale, povsem popustila in v cilj prišla šesta s sedmimi sekundami zaostanka za zmagovalko. Olimpijska prvakinja je postala Švedinja Jonna Sundling, druga je bila njena rojakinja Maja Dahlqvist, tretja pa Američanka Jessie Diggins.

"Nisem zadovoljna, nisem pa tudi razočarana. Dvanajsto mesto je bil danes očitno moj domet. Proga je bila brutalna, vidi se, katere reprezentance so spredaj. Danes ni bil moj dan, Nisem bila prava Ana, poskočna ...Prešeren me očitno ne mara," je v svojem značilnem smehu, ki je tudi tokrat ni zapustil, za TV Slovenija povedala Lampičeva in mimogrede spomnila na slovenski kulturni praznik.  "Vesela sem za deskarje, mislim, da še niso, nismo zaključili z medaljami. To je bil tokrat moj domet, na žalost ni šlo, bom pa spet poskusila čez štiri leta, morda v kakšnem drugem športu," je med drugim v kamero nacionalne televizije še povedala simpatična tekačica.

Na moški tekmi pa je vlogo favorita po nedeljskem slabem 40. mestu v skiatlonu upravičil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo in tako ubranil sprinterski olimpijski naslov izpred štirih let, ki je bil sicer v klasični tehniki. Naslov olimpijskega podprvaka je ponovil tudi Pellegrino, medtem ko je Terentjev na tretjem mestu tokrat zamenjal rojaka Aleksandra Boljšunova.

Ostalim slovenskim tekmovalcem se ni uspelo uvrstiti v finale. Eva Urevc je nastop v kvalifikacijah končala na 46. mestu, Anita Klemenčič je bila 55., Anja Mandeljc pa 59. Med moškimi je bil Vili Črv v kvalifikacijah 42., dve mesti za njim je bil Miha Šimenc, Miha Ličef je končal na 65., Janez Lampič pa na 74. mestu.

Profimedia