Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.02.2022 14:15:18
Deli članek:

Po SREBRU in BRONU družbena omrežja GORIJO! Poglejte, kdo vse se je oglasil

Reuters

Tudi današnji uspeh slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Pekingu je požel vrsto odzivov na družbenih omrežjih. Čestitke za drugo in tretje mesto slovenskih deskarjev na snegu Tima Mastnaka in Glorie Kotnik prihajajo tako iz vrst njunih kolegov športnikov kot tudi iz vrst politike.

Med prvimi je za uspeha Kotnikovi in Mastnaku čestital alpski smučar Štefan Hadalin. "Iskrene čestitke za 4. in 5. medaljo, chapeau [kapo dol]," je zapisal 26-letni Vrhničan, ki je predčasno končal letošnjo sezono in se s tem tudi odpovedal poti v Peking.

Tudi zvezdnica alpskega smučanja Tina Maze in kapetan slovenske rokometne reprezentance Jure Dolenc sta bila znova navdušena nad uspehi slovenskih športnikov. "Tim in Gloria: wohoooo, brawooo," je zapisala Mazejeva, ki je Kotnikovo še posebej pohvalila za "Mama style", Dolenc pa je uspeh komentiral z besedami: "Neverjetno. Še dve medalji... Čestitke, čelado dol!!"

Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, ki se je z olimpijskih iger v Riu leta 2016 vrnil z bronom, je ob novem slovenskem dvojnem uspehu v Pekingu izrazil spodbudo še ostalim športnikom v slovenski olimpijski odpravi.

Reuters
Gloria Kotnik

Deskarja sta čestitke prejela tudi s strani kajakaške košarkarske in nogometne zveze. "Kakšen dan", "Je lahko praznik še lepši," in "Ponosni" so zapisali pri zvezah.
Čestitke za nove slovenske uspehe tudi danes prihajajo tudi iz vrst politike. Predsednik republike Borut Pahor je zjutraj na Twitterju zapisal: "Olala. Olala. Zdaj zjutraj vstanemo in ne vprašamo, koliko je ura, ampak koliko je novih medalj." Predsednik vlade Janez Janša je današnji dan označil za "dan slovenske kulture in slovenskega športa," predsednik državnega zbora Igor Zorčič pa je poleg čestitk zapisal še: "Košarica medalj se lepo polni."