stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 10.01.2022 18:21:39

BOMBA iz SMUČANJA! EKSKLUZIVNO! Marcel HIRSCHER se lahko vrne na TEKMOVANJA! (foto)

ALESFEVZER.COM
Eden najboljših alpskih smučarjev vseh časov je pustil priprta vrata za vrnitev na tekmovanja.

Pri naključnem iskanju informacij smo naleteli na zelo zanimiv podatek. Na spletni strani Mednarodne smučarske zveze Fis je pod imenom Marcel Hirscher status tekmovalca: 'active' (aktiven). Toda pod statusom je zapis NOT ALLOWED (ni mu dovoljeno). 

marcel hirscher
ps

Kot je celemu svetu znano, se je izjemni avstrijski smučar poslovil od aktivne kariere marca 2019 in končal eno najuspešnejših obdobij avstrijskega smučanja. Toda kot kaže je pustil priprta vrata in 32-letni Avstrijec se lahko vrne na tekme. 

Toda kaj pomeni to, da ima Hirscher še vedno oznako, da je aktiven. Vprašali smo na Mednarodno smučarsko zvezo Fis, od koder so nam odgovorili: "Nacionalne smučarske zveze imajo register tekmovalcev ali so aktivni ali ne. Torej mislimo, da so pri Avstrijski smučarski zvezi prezrli ta podatek in ga niso zavedli ali pa si Hirscher še vedno želi, da bi tekmoval na kakšnih rekreativnih tekmah." Vse lepo in prav, toda neverjetno se zdi, da tako organizirana zveza kot je avstrijska več kot dve leti ne posodobi statusa svojega najboljšega tekmovalca v zgodovini smučanja. 

Potem so iz Mednarodne smučarske zveze odgovorili še na to, kaj pomeni NOT ALLOWED pod statusom Hirscherja. "Razlog, da je v registru smučarjev zaveden kot NOT ALLOWED je zato, ker od upokojitve naprej ni več v sistemu antidopinške kontrole. Torej je vsak organizator tekme, katere bi se hotel udeležiti Hirscher, opozorjen na to. Dokler ima še vedno status aktivnega tekmovalca," so zapisali v odgovoru z mednarodne zveze. 

Vse skupaj je sicer malce čudno, daj pri mednarodni zvezi v isti sapi trdijo, da je upokojen smučar, a so mu prilepili nalepko NOT ALLOWED, ker je še vedno aktiven???!!! 

In... Marcel Hircher je šest dni nazaj na družbenem omrežju objavil fotografijo, kako na znanem smučišču Raiteralm, kjer je poligon avstrijske smučarske zveze, trenira slalom med količki. Naključje?

Članki iz rubrike