Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.01.2022 11:44:50

Slovenski mladi odbojkarski ekipi sta se uvrstili na EP

Jurij Kodrun
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 17 let in moška do 18 let sta se uvrstili na evropski prvenstvi. Slovenke so se naslova srednjeevropskih prvakinj, ki je prinesel nastop na EP, veselila v Zadru, kjer so v finalu z 2:3 premagala Hrvaško. Slovenci pa so bili v finalnem obračunu v Mariboru s 3:1 uspešnejši od Avstrijcev.

Odbojkarice so turnir začele z zmago. V Zadru so bile s 3:0 najprej uspešnejše od Slovaške in od Avstrije s 3:1. V polfinalu so nato Madžarko premagale s 3:0. Slovenska kapetanka Maša Pucelj je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.


Tudi odbojkarji so osvojili naslov srednjeevropskih prvakov in se uvrstili na evropsko prvenstvo ter bodo v Tbilisiju branili zlato odličje. V Mariboru je izbrana vrsta turnir začela s prepričljivo zmago s 3:0 nad Hrvaško, s 3:0 odpravila še Madžarsko. Avstrijci pa so ji zadali prvi poraz, boljši so bili s 3:2.

V polfinalnem obračun s Češko so Slovenci zmagali s 3:0. Za dobre predstave na turnirju v štajerski prestolnici so posamične nagrade prejeli trije slovenski reprezentanti, Luka Marovt, Jurij Oman in Nejc Najdič.

Značke: odbojka, mladi

Članki iz rubrike