Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rp
rp
5 17.03.2021 09:07:22

SPOR v ženski skakalni reprezentanci?! SLOVENKA ne želi na tekme v Rusijo, trener z ostrim odgovorom!

Profimedia
Sezona slovenske ženske skakalne reprezentance je že pet tekem pred koncem najuspešnejša doslej, na bližnji ruski turneji pa ima ta priložnost, da jo nadgradi še s kristalnima globusoma v konkurenci posameznic in ekip. Stvari pa so se nepričakovano zapletle, saj je vodilna skakalka sezone Nika Križnar zbolela, Jerneja Brecl pa v Rusijo ne želi potovati.

Slovenska ženska reprezentanca ima pred odhodom v Rusijo nemalo težav. Nika Križnar, ki se še bori za osvojitev prvega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala, bi se včeraj morala pridružiti reprezentančnim kolegicam na treningu v Planici, kjer so vadile na 90-metrski skakalnici, a se to ni zgodilo. Glavnega trenerja Zorana Zupančiča je zjutraj obvestila, da je ne bo, ker je zbolela. Kot je pozneje potrdil tudi predstavnik za stike z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc, ima vročino in komaj govori. Gotovo je marsikdo pomislil na covid-19, ki pa ga je Nika prebolela že oktobra. "Vseeno bo šla na testiranje, pri tej bolezni se nikoli ne ve. Vsi seveda verjamemo, da ne gre za korono in da bo Nika nared že za četrtkov drugi trening v Planici," je glede nje vendarle nekoliko zaskrbljen Zupančič, ki za danes načrtuje trening v telovadnici, zaradi neugodnih letalskih povezav pa se bo ekipa na pot proti Nižnemu Tagilu, ki bo v soboto in nedeljo gostil prvi dve tekmi ruske turneje, v petek odpravila že ob tretji uri zjutraj. Nihče si ne upa niti pomisliti, da med potnicami ne bi bilo Nike Križnar.

O BRECLOVI ZDAJ ODBOR ZA SKOKE
V vsakem primeru pa se slovenska ženska vrsta, ki je na zelo dobri poti za zmago v pokalu narodov, v Rusijo odpravlja nekoliko oslabljena. Naša v seštevku četrta skakalka sezone (18. s 140 točkami), 19-letna Velenjčanka Jerneja Brecl, se je namreč odločila, da se na finalne tekme svetovnega pokala ne bo podala. Ker za to ni navedla oprijemljivega razloga, je s svojo odločitvijo glavnega trenerja precej razjezila in spravila v slabo voljo. "To je bila samovoljna odločitev tekmovalke, ki ji očitno ni do tega, da bi nam pomagala k zmagi v pokalu narodov. Morda jo je k tej odločitvi tudi kdo nagovoril, vendar o tem ne bom ugibal, razloga zanjo pa ne poznam. Z njo se bo zdaj pozabaval naš odbor za skoke, ki bo tudi odločil o morebitnih sankcijah," je povedal Zupančič. Namesto nje je v reprezentanco za Rusijo ob Križnarjevi, Emi Klinec, Urši Bogataj, Špeli Rogelj in Katri Komar tako uvrstil 18-letno Jernejo Repinc Zupančič (ni v sorodu s trenerjem), ki ga je prepričala s tretjim in četrtim mestom na celinskem pokalu v Brotterodeju.

CELOTEN ČLANEK Z ODZIVOM JERNEJE BRECL SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike