podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

zu
zu
4 10.02.2021 19:28:39

V SRCE: Izpoved Ilke Štuhec vam bo DALA MISLITI, to je bila njena NAJTEŽJA PREIZKUŠNJA!

Ilka Štuhec je odprla svoje srce.

V Cortini d'Ampezzo alpski smučarji in smučarke še vedno čakajo, da se bodo lahko borili za prve kolajne na svetovnem prvenstvu. A sneg je ponagajal organizatorjem, narava je močnejša ... 

Med tistimi, ki komaj čakajo, da se SP začne, je tudi naša šampionka Ilka Štuhec. Mariborčanka bo poskušala še tretjič zapored osvojiti zlato kolajno v smuku, medtem ko čaka na jutrišnji superveleslalom, pa je spletna stran The owl post objavila njen zapis.

Ilka se je v tem v prvi osebi spomnila nekaterih dogodkov na svoji (smučarski) poti, spregovorila je o marsikateri težavi, o poškodbah, o krutosti in hkrati lepoti športa, hvaležnosti, svoji mami, njeni največji opori.

"Moja mama je veliko časa preživela zdoma in garala, da bi se s sestro Doro lahko ukvarjali s športom. Smučanje je zelo drag šport in brez maminega žrtvovanja nama ne bi nikoli uspelo. Še več, žrtvovati se je morala povsem sama. Živeti z ločenimi starši je, kot bi moral preplezati goro, ki je pred tabo, in ogromno otrok na svetu se mora s tem soočiti. Gore ne moreš zaobiti, niti je ne moreš ignorirati, nanjo moraš splezati. Ob vzponu se lahko kaj hitro izgubiš ali pa pozabiš na razloge za svoje potovanje. Za naju z Doro ni bilo vedno preprosto ali lahko, ampak ko se ozrem nazaj, lahko z gotovostjo trdim, da sem imela lepo otroštvo, za kar se moram zahvaliti tudi smučanju," je med drugim zapisala naša šampionka.

Članki iz rubrike