reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(ts)
(ts)
0 10.02.2021 11:32:35

Robi Cokan zdaj trenira Belgijki

Profimedia
V projektu Teniško aktivni! je bil v FB pogovoru ta teden gost teniški trener Robi Cokan. Dolgoletni trener Kaje Juvan je z novima varovankama trenutno na OP Avstralije.

Cokan po razhodu z Juvanovo ni bil dolgo brez trenerske službe, hitro je sprejel nov izziv. Kot glavni trener se je priključil ekipi belgijskih igralk Alison Van Uytvanck in Greet Minnen.

"Na začetku me je bilo zelo strah. Podal sem se namreč v neznane vode, med dve profesionalki, ki sta že vrsto let med najboljšimi na svetu. Izziv je bil zelo velik. Sem edini trener, ki trenira skupaj dve igralki prve stoterice. Vsak dan je boljše, vzdušje v ekipi je odlično", je dejal Cokan in nadaljeval: "Vsaka igralka razmišlja drugače. S Kajo sva skupaj gradila njeno teniško osebnost, skupaj sva rasla. Tukaj pa je drugače. Igralki imata namreč razdelan način igre in razmišljanja. Zato je bilo utopično razmišljati, da bom na hitro spremenil veliko stvari. Začel sem postopoma. Mislim, da sem dosegel več premikov, kot sem mislil, da jih bom lahko. Vsak dan bolj sprejemata moje mnenje."

Cokan pa je ob tem začel še z enim projektom, skupaj s Srbom Stefom Bojićem slovenskim igralcem in igralkam ponuja trening t. i. freestyle. Z veščinami freestyle teniške tehnike se pri otrocih razvijajo motorične sposobnosti, koordinacija in povezava oko - roka. Ob tem je vsem ljubiteljem in ljubiteljicam tenisa pripravil zanimiv izziv.

Članki iz rubrike