kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jz
jz
0 10.02.2021 11:51:18

Lepa napoved za poljski vrhunec

Maruša Mišmaš
Profimedia
Na mitingu zlate svetovne serije dvoranskih mitingov v francoskem Lievinu so se izkazale tudi tri slovenske atletinje, ki so imele možnost nastopa v elitni konkurenci. Maruša Mišmaš Zrimšek je bila druga, peti pa sta bili Maja Mihalinec in Tina Šutej.

Maruša Mišmaš Zrimšek je v teku na 2000 m zapreke, ki je sicer zelo redko na programu tekmovanj, zasedla drugo mesto s 5:48,71. Zmagala je Kenijka Winfred Mutile Yavi, ki nastopa za Bahrajn, in s časom 5:45,07 izboljšala najboljši dosežek vseh časov na tej razdalji. Tega je 19. februarja lani prav v Lievinu s časom 5:47,79 postavila Maruša Mišmaš Zrimšek in ugnala Winfred Mutile Yavi.

"Tudi na letošnjem mitingu je bila zelo dobra tekma. Z Yavijevo sva zamenjali vlogi, jaz sem tokrat vodila, ona pa me je prehitela približno 300 m pred ciljem. Žal mi je, da mi ni uspelo zmagati in izboljšati rekorda, ampak tak je šport. A vseeno sem dosegla dober čas, še vedno pa imam drugi dosežek vseh časov," je povedala Mišmaš Zrimškova. Tokrat je zaostala za Yavijevo, četrto na lanskem svetovnem prvenstvu v Dohi na 3000 m zapreke, tretja je bila tokrat Kenijka Fancy Kipkoech (6:10,11). Maruša ima zdaj drugi in tretji izid vseh časov na 2000 metrov z zaprekami v dvorani.



Maja Mihalinec Zidar je v teku na 60 m zasedla peto mesto s 7,28 sekunde. Zmagala je Američanka Javianne Oliver (7,10), druga je bila Brazilka Rosangela Santos (7,17). Pred Mihalinčevo je bila še Švicarka Ajla del Ponte (7,23). Atletinja ljubljanskega Massa je slabše startala, a je to zagotovo tudi posledica potovanj in nastopov v zadnjem času. Pred dnevi je namreč zmagala na zelo močnem mitingu v Berlinu s časom 7,23 sekunde. Njen osebni rekord je še za dve stotinki boljši.

Po berlinskem nastopu je Maja govorila, da se vidi, da je dobro pripravljena na zimsko sezono: "Dobro sem pripravljena, bom pa morala izboljšati še nekaj tehničnih podrobnosti. Zdaj se s trenerjem Srdjanom Djordjevićem vidiva, da pogledava, kje so težave in kaj je treba še postoriti do naslednjih tekem. Na treningih sem letos napredovala v startnem položaju, ampak mi dobrega začetka še ni uspelo povsem narediti na tekmah. Zaradi tega imam tudi nekaj težav v srednjem delu pri prehodu v pravi položaj telesa. Končna hitrost je sicer že sedaj dobra, a je nekaj rezerv tudi še v zadnjem delu. Verjamem, da se bo tudi to popravilo, ko bom nekoliko bolj spočita."



Tina Šutej je tokrat skakala nekoliko slabše kot na prejšnjih mitingih. Letos je že preskočila 4,70 metra, včeraj pa se je morala zadovoljiti s 4,50 metra, kar je na koncu zadostovalo za peto mesto. V skoku s palico je zmagala Britanka Holly Bradshaw, ki je preskočila 4,73 m, druga je bila Grkinja Katerini Stefanidi, ki je zmogla 4,63 m, tretja pa Belorusinja Irina Žukova, ki je tudi zmogla 4,63 m. Preostale pa so ostale na 4,50 metra. »Jezna sem, ker sem ves čas blizu tega, da bi stalno skakala na 4,70 m, a mi še malo manjka. Težave imam z vbodom palice v korito po zaletu, kar pomeni, da prenos energije nato na palico ni najboljši,« je pojasnila Šutejeva.





Članki iz rubrike