Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
05.01.2021 13:05:49
Deli članek:

Smučišče Krvavec OBRATUJE

V skladu z vladnim odlokom smučišče Krvavec od 1. januarja obratuje. Smučarsko vozovnico pri blagajni smučišča v skladu z zahtevami lahko kupite ob predložitvi potrdila negativnega testa pristojne institucije, pooblaščene za opravljanje testiranja za covid-19, ki ni starejše od 24 ur. Potrdilo je lahko v katerikoli uradno izdani obliki, kot esemes sporočilo, izvid ali drugo uradno potrdilo.

Kabinska žičnica obratuje od 8. do 17. ure, obratujejo tudi štirisedežnica Tiha dolina od 8.15 do 16. ure in šestsedežnica Vrh Krvavca od 8.30 do 16. ure, za mlajše so na voljo vlečnica Luža in otroška trakova Gospinca in Kriška planina, od 9. do 16. ure. Zelo smo veseli, da nas je v letošnjem letu obdarila bogata snežna odeja, tako da so za obratovanje pripravljene vse naprave na smučišču, tudi dvosedežnica Zvoh na sam vrh smučišča (1971 m nmv) in dvosedežnica Kriška planina, ki bosta predvidoma obratovali takoj ob prvem izboljšanju vremenskih razmer in predvsem vidljivosti na smučišču. Ob neugodnih vremenskih razmerah lahko pride do sprememb v urnikih delovanja žičniških naprav.

Za zdaj imamo informacije, da lahko od ponedeljka, 4. januarja, hitro testiranje opravite v avli Mestne občine Kranj od 9. do 13. ure. Testiranja bodo potekala vsak delovni dan z izjemo srede – ta dan se bo testiranje izvajalo v občini Cerklje v stari lekarni, ravno tako od 9. do 13. ure. Pričakujemo, da naj bi v naslednjih dneh, po zagotovilih pristojnih institucij, bilo možno testiranje tudi na drugih točkah. 


Za izvajanje smučarske rekreacije je možno prehajanje občinskih meja znotraj regije. Testiranja na vstopnih točkah smučišča za zdaj ne bomo izvajali. Ker si vsi želimo, da bi smučanje lahko varno izvajali, vas prosimo, da skupaj poskrbimo, da bo na smučišču varno za vse. Hvala, da spoštujete zaščitne ukrepe, vzdržujete varnostno razdaljo, nosite zaščitne maske in spoštujete omejitve na žičniških napravah. S kabinsko žičnico se lahko peljejo člani istega gospodinjstva ali ena oseba, vse ostale žičniške naprave so lahko polovično zasedene. Kabine kabinske žičnice redno razkužujemo, med vožnjo pa so okna ves čas odprta, da zagotavljajo ustrezno zračenje.