Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

Mario1 -Foto-Adrijan Pregelj Svet24.si

Mario: »Smo trdoživi, prilagodljivi in ...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

Rosvita Pesek Njena.si

Je voditeljica pred oddajo jokala?

Maja Martina Merljak 61 Njena.si

Maja Martina Merljak več kot leto dni ni bila pri...

sta
sta
0 04.01.2021 17:32:51

Barreda in Al Atijah najhitrejša v drugi etapi Dakarja, Marčič 50.

fb
Španec Joan Barreda na hondi in Katarec Naser Al Atijah s toyoto sta bila najhitrejša v drugi etapi relija Dakar v Savdski Arabiji. Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je bil v etapi 50. Barreda je prevzel vodstvo med motociklisti, medtem ko je med avtomobilisti prvi 13-kratni zmagovalec relija Dakar Francoz Stephane Peterhansel z minijem.

Barreda je bil v drugi etapi od Džede do Biše s 457 kilometri hitrostnih preizkušenj (skupaj 685 km) za tri minute in 55 sekund hitrejši od lanskega zmagovalca, Američana Rickyja Brabeca (honda) ter šest minut in dve sekundi od Čilenca Pabla Quintanille (husqvarna). Pred tem vodilni Avstralec Toby Price je bil tokrat le 28. in je v skupnem seštevku padel na 16. mesto.

Edini slovenski predstavnik Simon Marčič (husqvarna) je zasedel 50. mesto z zaostankom ene ure, 31 minut in 20 sekund.

S tem je v skupnem seštevku pridobil eno mesto in je zdaj 49. V kategoriji originals je trenutno sedmi. V skupnem seštevku ima med motociklisti 37-letni Španec šest minut in 23 sekund prednosti pred Brabecem, še 14 sekund več z BMW zaostaja Južnoafričan Ross Branch (yamaha). Marčič za vodilnim zaostaja dve uri, 32 minut in 57 sekund."Za nami je druga etapa, ki je bila zelo dolga in selektivna, pa tudi navigacijsko zahtevna. Sam sem se dobro znašel, čeprav so se nekateri vodilni izgubljali. Potem pa se mi je 80 km pred ciljem zgodil padec, najbrž najbolj brutalen, odkar nastopam na reliju. Na srečo mi ni nič, morda bom potreboval le malo pomoči fizioterapevta. Presrečen sem, da se je izteklo, kot se je," je današnjo etapo opisal edini slovenski udeleženec Marčič.

Med avtomobilisti je bil trikratni zmagovalec relija Dakar Al Atijah dve minuti in 35 sekund hitrejši od skupno 13-kratnega zmagovalca Peterhansla. Slednji je prevzel vodstvo, potem ko je po prvi etapi vodilni Carlos Sainz zasedel tretje mesto in v etapi zaostal za devet minut in 17 sekund.

Peterhansel ima pred torkovo tretjo etapo okoli Vadi ad Davasirja (630 km, 403 km HP) šest minut in 37 sekund prednosti pred Sainzem ter devet minut in 14 pred zmagovalcem današnje etape. Francoz Sebastien Loeb, večkratni svetovni prvak v reliju, je skupno sedmi (+ 36:40).

Značke: reli, dakar

Članki iz rubrike