Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.12.2020 19:10:12

Kolesarski izziv zvezd tudi s Primožem Rogličem

Profimedia
V soboto se bo začel posebni kolesarski spletni izziv zvezd, na katerem bo nastopil tudi najboljši kolesar letošnje sezone Primož Roglič. Enaintridesetletni Kisovčan bo eden od osmerice hribolazcev, ki se bodo udarili v spletni različici slovitega prelaza Stelvio.

V četrtfinalu tega posebnega izziva, nad katerim bdijo organizatorji Gira, RCS Sport, se bo zmagovalec letošnje Dirke po Španiji in drugouvrščeni z Dirke po Franciji pomeril z nemškim kolesarjem Benom Zwiehoffom (od leta 2021 član Bora-Hansgrohe) v spodnjem delu Stelvia.

V zgornjem delu se bosta pomerila presenetljivi zmagovalec letošnjega Gira Tao Geoghegan Hart in lanski zmagovalec prve izdaje tega izziva Italijan Giulio Ciccone. Preostala para bosta Bauke Molema - Harold Tejada in Joao Almeida - Harm Vanhoucke.



Med sprinterji, ki bodo tekmovali po "spletni Toskani", bo nastopilo še več svetovnih zvezd, ki so skupaj zbrali več kot 300 zmag v profesionalnem kolesarstvu. Med njimi bosta tudi najboljši sprinter Gira Francoz Arnaud Demare in Irec Sam Bennett, ki je osvojil zeleno majico na Touru. Četrtfinalni pari so Caleb Ewan - Mads Pedersen, Arnaud Demare - Sacha Modolo, Pascal Ackermann - Ben Swift in Sam Bennett - Tim Merlier.

Boji najboljših sprinterjev se bodo začeli ob 17. uri, hribolazci se bodo pomerili dve uri kasneje. Obračune bo mogoče spremljati prek družbenih omrežjih organizatorja RCS Sports.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike