favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.02.2020 15:59:44

Brignonejeva v Crans Montani do skupnega vodstva, Ferkovi izid sezone (dopolnjeno)

alesfevzer.com
Italijanka Federica Brignone je zmagovalka tudi druge alpske kombinacije za svetovni pokal.

V Crans Montani je bila najhitrejša že po prvem delu, superveleslalomu, v finalnem slalomu pa je zlahka ubranila napade izzivalk za peto zmago v tej zimi in 15. v svetovnem pokalu. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbela Maruša Ferk s šestim mestom.

Na drugo mesto je s petega po superveleslalomu skočila Avstrijka Franziska Gritsch (+0,92). Tretje mesto je osvojila senzacionalna Čehinja Ester Ledecka (+1,82), ki je enako dobra na deski in na smučeh.

Brignonejeva si je pot do nove zmage tlakovala z odlično odpeljanim kombinacijskim superveleslalomom, ko si je pred slalomom priborila 58 stotink sekunde naskoka pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

Italijanki, ki je finalni del tekme odprla kot prva, se je v enakem slogu z najhitrejšim časom finala posrečil še slalom. V Crans Montani je tako še četrtič dobila kombinacijsko tekmo.

Zato pa je na slalomski progi odpovedala Vlhova, sicer slalomska specialistka, ki je povozila količek.

Brignonejeva je z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala s skupno 1298 točkami.

Z mesta vodilne se je morala posloviti Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je po smrti očeta odločila za tekmovalni premor in vse bolj kaže, da bo sklepni del letošnje sezone svetovnega pokala izpustila. Zaostanek Shiffrinove na drugem mestu seštevka po novem znaša 73 točk. 


Prvič v tej sezoni sta bili na startu preizkušnje v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu dve slovenski predstavnici.

S startno številko dve se je na progo pognala Štuhčeva, ki je s prednostjo 75 stotink sekunde prehitela Avstrijko Romano Siebenhofer in prevzela vodstvo, ki pa je bilo kratkega trajanja. Prehitelo jo je dvanajst tekmovalk, med njimi tudi druga Slovenka.

Štuhčeva se je slalomskemu nastopu odpovedala, zato pa je priložnost izkoristila Ferkova, ki je prišla do svojega najboljšega izida sezone ter tretjega najboljšega dosežka v karieri na kombinacijskih tekmah svetovnega pokala.

Gorenjka je bila na startu preizkušnje s številko 29 in pripravila manjše presenečenje glede na to, da je v svetovnem pokalu nazadnje v superveleslalomu tekmovala pred dvema letoma.

Superveleslalomski del kombinacije je končala na devetem mestu (+1,47). Če bi šlo za specialni superveleslalom, bi bilo deveto mesto najboljši dosežek tekmovalke z Blejske Dobrave v tej disciplini v svetovnem pokalu.

V kombinaciji superveleslaloma in slaloma, vpisala je peti čas druge vožnje, pa je nedeljsko tekmo končala kot šesta z zaostankom 2,50 sekunde. V Crans Montani je bila že boljša, kombinacijo pred tremi leti je končala na petem mestu, ko je bila Štuhčeva druga.

"Zadnji tedni so bili zame precej turbulentni. Bila sem na turneji v Južni Koreji, sledila je precej ponesrečena Zlata lisica in nato tekme za evropski pokal v hitrih disciplinah, na katerih pa sem bila zelo uspešna. Dobila sem vstopnico za Crans Montano, dvignila se mi je samozavest in na tekmi se mi je zelo lepo izšlo," je bila presrečna Ferkova.

Še zlasti je bila zadovoljna s superveleslalomsko predstavo: "Zelo, zelo sem zadovoljna. Dejstvo je, da imam še kar nekaj rezerve. Tudi slalom ni bil slab, pravzaprav je bila to moja najboljša letošnja slalomska vožnja. Ponosna sem na to šesto mesto."

Zadnja kombinacijska tekma bo na sporedu naslednjo nedeljo v Italiji (La Thulie), pred tem bo na sporedu še superveleslalom.

Članki iz rubrike