Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.02.2020 15:59:19

Fak za konec 15., naslova za Roeiselandovo in J. T. Boeja

Profimedia
V italijanski Anterselvi se je s tekmama s skupinskim startom končalo biatlonsko svetovno prvenstvo. V obeh konkurencah sta naslov osvojila Norvežana Marte Olsbu Roeiseland, kar je njeno že sedmo odličje na tem prvenstvu, in Johannes Thingnes Boe. Edini slovenski predstavnik zadnjega dne Jakov Fak je končal na 15. mestu.

Fak (+1:58,3) je prvo streljanje zapustil kot prvi, na drugem streljanju leže zgrešil enkrat, v stoje pa dvakrat, kar je bilo preveč za uvrstitev v prvo deseterico.

Johannes Thingnes Boe je bil na strelišču brezhiben, za 15-kilometrsko razdaljo pa je porabil 38:09,5 minute. S tem je osvojil šesto odličje na tem prvenstvu in dvajseto skupno. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Quentin Fillon Maillet (+42,0/3) in Emilien Jacquelin (+55,0/2).



Roeiselandova je za 12,5-kilometrsko razdaljo potrebovala 39 minut in 14 sekund, dvakrat pa je morala v kazenski krog. Z današnjo zmago si je priborila peto zlato v Anterselvi, poleg tega je osvojila še dve bronasti odličji in postala prva biatlonka s sedmimi odličji z enega prvenstva.

Drugo mesto je v ženski konkurenci osvojila domačinka Dorothea Wierer (+20,7/3), kar je njena četrta medalja na tem prvenstvu, tretje pa Švedinja Hanna Oeberg (+26,1/3).

Značke: biatlon, sp

Članki iz rubrike