polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

italija, koronavirus, smrtne žrtve, Ponte San Pietro Bergamo Svet24.si

Toliko smrti zaradi covida-19 napovedujejo ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Tjaša Koren, Tilen Stropnik Njena.si

Par, ki se je zaljubil na MasterChefu, še vedno ...

STA
STA
4 23.02.2020 08:42:49

Uresničil je napovedi: Težko pričakovan spektakel se je končal z eno od največjih vrnitev v zgodovini! (video)

Reuters
Britanec Tyson Fury se je vrnil na svetovni boksarski prestol. V težko pričakovanem povratnem dvoboju boksarske težke kategorije WBC z Američanom Deontayem Wilderjem v Las Vegasu je z dominantno predstavo po sedmih rundah drugič v karieri osvojil naslov.

Dvoboj je sredi sedme runde predal Wilderjev strokovni štab. Pred tem dvobojem neporažen Američan se je takrat namreč le še stežka držal na nogah po številnih prejetih udarcih 31-letnega Britanca, ki je prikazal izjemno napadalni boks.

Wilder je v tretji in peti rundi pristal na tleh, v šesti je začel krvaveti iz ušesa. Pred predajo je 34-letnega Američana Fury stisnil v kot in napadel s kombinacijo močnih udarcev.


Razmerje uspešnih udarcev je bilo od samega začetka močno na strani "Romskega kralja". Ta je v primerjavi z njuno prvo borbo decembra 2018, ki se je končal s kontroverznim neodločenim izidom, tokrat ubral veliko bolj napadalno taktiko.

Tako se je držal obljube, dane pred dvobojem, da bo Američana premagal v manj kot 12 rundah in s tem uspešno zaključil vrnitev na prestol težke kategorije, kjer je prvič stal leta 2015 po zmagi nad Vladimirjem Kličkom.

S tem je tudi spisal eno največjih boksarskih vrnitev v zgodovini, saj je po prvi zmagi zabredel v številne težave in bil kaznovan zaradi uporabe prepovedanih poživil.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike