kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.04.2019 12:42:34

Biatlonci iščejo zamenjavo za Dolenca

Profimedia
Marko Dolenc je v preteklem tednu iz osebnih razlogov odstopil s položaja predsednika panoge za biatlon, je danes potrdil vodja panoge Janez Ožbolt. Njegov naslednik naj bi bil predvidoma znan do 22. maja.

Ožbolt je tudi v pogovoru za STA še enkrat potrdil, da v biatlonskih vrstah ni prišlo do razdora, saj je bilo očitno, da je Dolenc manjkal na številnih dogodkih med sezono, ki bi se jih glede na funkcijo moral udeležiti. "Osebni razlogi doma in obilo dela v službi," je kot glavna razloga pomanjkanje časa še enkrat razložil Ožbolt.

Na četrtkovi seji strokovnega sveta za biatlon so bila sprejeta tudi poročila za sezono 2018/19 ter program dela za naslednjo. Tega mora potrditi še Zbor za biatlon.

Večjih sprememb v ekipi ni. Uroš Velepec v tem trenutku še išče pomočnika v reprezentanci A, kjer bo do sprememb prišlo tudi v servisni ekipi. Tekmovalna ekipa ostaja nespremenjena: Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan. Po prvomajskih praznikih se bodo začeli tudi prvi resnejši treningi in sredi maja sledijo prve obsežnejše priprave.



Trenerka ženske ekipe je Andreja Mali. Ta bo ob Urški Poje, Poloni Klemenčič, Lei Einfalt, in Nini Zadravec, ki so že dobile priložnost v svetovnem pokalu, skrbela še za Niko Vindišar, Tais Vozelj in Živo Klemenčič.

Z mladinci, ki so letos z dosežki izstopali na vseh velikih tekmovanjih, pa bo še naprej delal Janez Marič. V ekipi so Alex Cisar, ki bo verjetno dobil priložnost tudi na kateri od tekem svetovnega pokala, Lovro Planko, Anton Vidmar, Matic Repnik, Jernej Goropečnik, Blaž Debeljak in Tilen Gregorka.

Strokovni svet je tudi izbral najuspešnejše tekmovalce v pretekli sezoni. Najuspešnejši klub je Smučarski klub Ihan. V članski konkurenci sta bila za najboljša izbrana Jakov Fak in Urška Poje, najboljša mlada tekmovalca sezone 2018/19 pa sta Alex Cisar in Nika Vindišar.

Značke: biatlon, slovenija

Članki iz rubrike