Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
2 31.03.2019 07:26:55

Domen PREVC s presenetljivim priznanjem: Peter ni moj idol! In povedal vam bom, zakaj.

Jurij Kodrun
Mlajši od bratov Prevc je vedno zanimiv sogovornik.

Domnu Prevcu, čeprav je na finalu svetovnega pokala v Planici dvakrat skočil na stopničke, letos ni šlo vse po načrtih, po koncu sezone pa pravi, da bo motivacijo za naprej črpal predvsem iz slabih nastopov. Sezono je končal kot 13. skakalec minule zime in kot drugi najuspešnejši Slovenec. Pred njim je bil na 9. mestu Timi Zajc. 

Kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN je Prevc v obsežnem intervjuju zaupal marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, da njegov starejši brat Peter ni bil nikoli njegov vzornik. Zakaj? "Petra predobro poznam, da bi bil moj vzornik. Vsak človek ima dobre in slabe lastnosti. Če nekoga dobro poznaš, ga lahko oceniš. S Petrom sva si tako različna in se tako poznava, da bi težko bil moj idol, saj pri njih vidiš le tisto dobro plat, vse slabo pa je zavito v celofan. Zagotovo imajo tudi kup težav, a jih ne poznaš in te niti ne zanimajo, ker želiš videti samo dobro. Če pa nekoga poznaš predobro in imaš vpogled v vse njegove lastnosti, je nemogoče, da bi ga imel za vzor. S Petrom se zelo malo pogovarjava o skokih. Če sva cimra na tekmovanjih, se pogovarjava zvečer ali pri zajtrku, sicer pa ne govoriva veliko. Kakšno rečeva takrat, ko pridem k njemu na obisk, ni pa tako, da bi vse teklo; toliko, da se kaj zmeniva, kaj komentirava in debatirava, kaj bo v prihodnosti. Najbrž se ne pogovarjava veliko, ker sva skupaj že toliko dala skozi in ne čutiva potrebe, da bi si o vsem predavala. Tudi interese imava različne, mene zanimajo druge stvari. Če mu jaz razlagam o njih ali on meni o svojih, drug drugemu bolj kot ne žreva živce," je priznal Peter, ki si je v življenju našel ogromno vzornikov izven športa.

"Zunaj skokov mi je denimo vzor Robert Herjavec (kanadsko-hrvaški poslovnež, op. a.). Morda pri meni ne bi pričakovali takšnih vzornikov, ampak takšne ljudi občudujem. Denimo Torsteina Hagna, norveškega poslovneža, čigar ena od ladij se je pokvarila sredi morja. Od milijarderja bi pričakovali, da ne bo mignil s prstom, da bo sebičen, ampak on je poslal floto svojih helikopterjev, da so s tiste ladje čim prej rešili ljudi. Vzorniki so zame tisti, ki človeško življenje postavljajo na prvo mesto. In tisti, ki imajo več služb ter se nato ukvarjajo s svojo strastjo, s svojim majhnim podjetjem ter z njim rastejo. Delo, predanost ter čim manj jamranja in obrekovanja, kdo ima koliko denarja in kaj jim je bilo podarjeno. To me navdušuje. Motilo me je denimo, ko so mi govorili 'saj Peter je uspešen, zato boš tudi ti'. Ne gre tako. Moraš delati zase in graditi svojo kariero," je postregel z zanimivim razmišljanjem. 

Članki iz rubrike