Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
1 30.03.2019 18:30:38

SE SLIŠI NEVERJETNO? Ilka ŠTUHEC, ni izključila sodelovanja z Andreo Massijem

Najboljša slovenska smučarka se je pred tednom razšla z dvema članoma svoje ekipe. Zdaj išče novega trenerja...

Pojavila so se bolj ali manj neresna ugibanja o tem, ali bi lahko Ilka, ki je velika profesionalka, v prihodnosti sodelovala s tvorcem uspehov Tine Maze Andre Massijem. Slednji je govoril, da tekmovalki ne bi dopustil, da 'tvega glavo' na progi. 

"Nikoli nisva sodelovala. Verjamem, da je strokovnjak, da ima ogromno izkušenj in še več vrhunskih rezultatov. S tega zornega kota se mu lahko samo poklonim. Sicer smo vsi individualisti. V športu zame ne obstajajo pravila, ne jemljem ga v obliki zakonitosti, kot predpise, kaj je dobro in kaj narobe. Poiskati je treba pot, ki ustreza samo tebi. Pa če je to drugim všeč, ali ni. To so moje stvari. Niti najmanj se ne obremenjujem kaj reče Massi. Pomembno je samo, da mi to, za kar se odločim, ustreza. Kar mislijo drugi, ni pomembno," je povedala Ilka v pogovoru za Večer.

Da bi Massi prišel kot trener? V preteklosti je bilo kar nekaj iskric, tudi lani, ko je Ilka trenirala v vetrovniku v Gorici. "Sama takrat z njim nisem imela nobenih težav. Tisti članek, da jaz nisem dovolila njegovega prihoda v vetrovnik, je bil izmišljen. Stala sem v vetrovniku, pihalo je 120 kilometrov na uro in takrat nisem slišala niti tistega, ki mi je v prostoru govoril po mikrofonu. Kaj šele, da bi lahko sama komurkoli tam kaj prepovedala. Ni pomembno. Preprosto, Massi je veliko ime, veliko je naredil in temu ni mogoče oporekati. A sama doslej nisem niti razmišljala o tem, da bi kakorkoli sodelovala. Ali bova sodelovala kdaj v prihodnosti, tega pa ne vem," je bila odločna Ilka. Ali je torej pustila odprta vrata za sodelovanje z italijanskim strokovnjakom, partnerjem Mazejeve?


Članki iz rubrike