klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
2 30.03.2019 15:22:18

"MARIBOR JE ŽE PRVAK!" pravi slovenski prvak iz Marbora

nk maribor
Vijoličasti nogometaši imajo veliko prviržencev tudi med ostalimi slovenskimi vrhunskimi športniki.

Za konec državnega prvenstva so se smučarji in smučarke na Krvavcu pomerili za naslov državnega prvaka v smuku, ki je imel mednarodno udeležbo in je štel tudi za točke Fis. Državna prvaka sta postala 27-letni Klemen Kosi in 16-letna Jera Kompan.

Državni podprvak v moški konkurenci je v spomladanskih razmerah postal Boštjan Kline, ki je za zmagovalcem v seštevku dveh voženj zaostal za 13 stotink sekunde, tretje mesto pa je tako kot lani osvojil Nejc Naraločnik (+0,58), peti v absolutni konkurenci. Peti v razporeditvi slovenskega državnega prvenstva je bil Filip Flisar, ki sicer nastopa v smučarskem krosu.

Kosi, ki je drugič postal državni smukaški prvak, je postavil tudi absolutni najhitrejši čas (1:43,51), drugo mesto v tej kategoriji pa sta si razdelila Kline in Avstrijec Niklas Köck. Končno četrto mesto v absolutni konkurenci je osvojil Nemec Klaus Brandner (+0,18), vodili po prvi vožnji.

Absolutno najboljši čas na dveh progah je v ženski konkurenci postavila postavila bosanska smučarka Elvedina Muzaferija (1:49,94). Smučalo je sedem smučark, Jera Kompan je zaostala 0,86 sekunde in bila v absolutni konkurenci druga, poleg nje je bila na startu le še ena Slovenka, Anja Drev je osvojila peto mesto.

Sta se pa Kline in Flisar pomerila tudi v posebnem "dila izzivu". Oba sta odpeljala dve vožnji smuka in smučarskega kroga. v seštevku štirih voženj je zmagal Kline, ki bo na Krvavcu za nagrado dobil gondolo s svojim imenom.

To tekmo je za konec kariere izkoristil hrvaški smučar Natko Zrnčić Dim, ki se je po koncu smukaške tekme po progi spustil v kratkih hlačah in majici s kratkimi rokavi.

Že v petek so izpeljali tudi DP v superveleslalomu, pri moških je slavil Kosi, pri dekletih pa Saša Brezovnik.

Kosi pa je po tekmi za Radio Slovenija izjavil: "Jaz sem smukaški prvak iz Maribora, Maribor pa je že tudi slovenski nogometni prvak!"

Značke: alpsko smučanje, dp

Članki iz rubrike