Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.02.2019 17:45:02

Lovro Planko osvojil srebro na Ofemu

Profimedia
Biatlonec Lovro Planko je na zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Sarajevu poskrbel za prvo slovensko odličje. V sprintu je zasedel drugo mesto in tako srebru z mladinskega svetovnega prvenstva dodal še eno odličje.

Planko je na strelišču zgrešil trikrat, enkrat leže in enkrat stoje, a je bil zelo hiter v teku, ki mu je prinesel medaljo. Za zmagovalcem Francozom Ericom Perrotom, ki je zgrešil enkrat, je v cilju zaostal za nekaj več kot devet sekund.

"Sem brez besed. Zgrešil sem tri strele, pokazal sem odličen tek. Navdušen sem, pričakoval sem, da bom zelo visoko, a s tako slabim streljanjem nisem mislil, da bom na drugem mestu. Leže nisem imel velikih težav, zgrešil sem enkrat, v stoje pa sem se malo zmedel, bil sem nervozen, pustil sem dva strela. Če bi zadel enega več, bi osvojil zlato, a tudi s srebrno kolajno sem zelo zadovoljen," je po koncu tekme dejal Planko.

"Medalja z mladinskega svetovnega prvenstva bo še vedno višje na polici, ker so tam starejši tekmovalci, a mi tudi ta zelo veliko pomeni," pa je Planko odgovoril na vprašanje, ali mu več pomeni srebro z MSP ali Ofema.

Na startu so bili še trije Slovenci, Jernej Goropečnik je bil 25., Matic Repnik 27. in Jernej Globočnik 63.


Za biatlonci so se na progo podale še biatlonke. Zmagala je Norvežanka Hanna Boerve, Živa Klemenčič je bila deseta. Preostale tri slovenske predstavnice Ajda Arh, Zala Jenko in Eva Goropečnik so bile v drugi polovici uvrščenih.

Druga najboljša uvrstitev dneva je pripadal deskarju prostega sloga Bonu Kralju Kosu, ki je bil v snežnem parku na Bjelašnici osmi, zmagal je Šved Nick Puenter.

Na Jahorini so se danes v slalomu merili fantje, prepričljivo je zmagal Avstrijec Joshua Strum. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Martin Križaj na 17. mestu, Anže Gartner je bil 30., Gašper Kemperle in Rok Ažnoh pa sta odstopila v prvi oziroma drugi vožnji.

Na Igmanu pa so tekači danes opravili s preizkušnjo na razdalji v prosti tehniki. Pri dekletih je ponovno zmagala Švicarka Anja Weber, pri fantih so dvojno zmago slavili Norvežani, zmagal je Martin Kirkeberg Moerk. Najvišja slovenska uvrstitev je bila v moški konkurenci 18. mesto Jošta Muleja in v ženski 19. mesto Sare Jazbec. V trideseterico je se uvrstila še 26. Hana Mazi Jamnik.

Slovenija ima na festivalu tudi predstavnico v hitrostnem drsanju Uršo Erjavec, ki je obstala v kvalifikacijah.

Značke: olimpizem, mladi, medalje

Članki iz rubrike