stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 12.02.2019 09:15:06

NEPRIČAKOVANO: Po dveh osvojenih grand slamih je Osaka presenetila s to novico!

Prva teniška igralka sveta Japonka Naomi Osaka se je razšla z nemškim trenerjem srbskega rodu Aleksandrom Bajinom, kar se je zgodilo vsega 17 dni za tem, ko je osvojila prvi letošnji turnir za veliki slam, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu ter se prebila na čelo teniške lestvice WTA.

"Pozdrav vsem, ne delam več skupaj s Sašem. Zahvaljujem se mu za delo in mu želim vse najboljše v prihodnosti," je prek družbenih omrežij presenetljivo novico sporočila 21-letna Japonka.

"Hvala Naomi. Ne želim ti ničesar drugega kot vse najboljše. Kakšna pot. Hvala, ker mi si dovolila biti nekaj časa del nje," je odgovoril Bajin. Leta 1984 je bil rojen v Srbiji, vendar je večino življenja preživel v Nemčiji, kjer je v Münchnu tudi začel teniško kariero. Preden je postal trener, je bil tudi partner na treningih Američanke Serene Williams.


Z Osako je delal komaj dobro leto dni, od konca leta 2017, ko je igralka, katere oče je iz Haitija, mati pa je Japonka, z 72. mesta na svetovni lestvici napredovala na sam vrh.

Presenetljivo novico o razhodu je japonski Nikkan Sports pospremil z novico, da je v zadnjem času škripalo v odnosih med igralko, njeno agencijo IMG in trenerjem. Zapisali so, da so nekateri treningi med odprtim prvenstvom Avstralije prejšnji mesec trajali le po deset minut, drugi celo brez prisotnosti trenerja.

Osaka, ki od tretjega leta živi v ZDA, je z Bajinom lani osvojila tudi prestižni Indian Wells ter nato OP ZDA v New Yorku, Bajin pa je prejel nagrado za trenerja leta turneje WTA.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike