ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Kaj se dogaja s hrvaško predsednico?

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

rim, veter, podrta drevesa Svet24.si

FOTO in VIDEO: V orkanskem vetru oče odšel na ...

alya Svet24.si

Alya bo iz svojega življenja izločila negativne ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

STA
STA
0 12.02.2019 10:48:56

ŽIVLJENJSKA DRAMA! Najstniška PLAVALNA SENZACIJA v BOJ Z LEVKEMIJO

Odločena je, da se bo vrnila še močnejša.

Japonsko kraljico plavanja Rikako Ikee, obraz naslednjih poletnih olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, čaka težak boj. Osemnajstletnica je namreč prek Twitterja sporočila, da ima levkemijo.

"Potem ko sem se nekaj časa počutila zelo slabo, sem se na hitro vrnila s priprav v Avstraliji, doma opravila nekaj zdravniških pregledov, ki so pokazali, da imam levkemijo. Še vedno niti sama ne morem tega verjeti in sem povsem zmedena, šokirana," je zapisala mlada plavalka, ki se je prebila na veliko sceno na lanskih azijskih igrah, ko je osvojila neverjetnih šest zlatih kolajn in napovedala boj za olimpijska odličja v domačem Tokiu.

Najstniška senzacija, lastnica številnih japonskih rekordov, naj bi bila prva favoritinja za olimpijski naslov na 100 metrov delfin.

Ikeejeva je navijačem še sporočila, da je odločena, da bo dobila boj z boleznijo in jo premagala, potem ko je morala predčasno zapustiti plavalni kamp v Avstraliji.

"Če se bom ustrezno zdravila, lahko premagam to bolezen," je še dejala pogumna plavalka in potrdila, da ne bo nastopila na aprilskem prvenstvu Japonske: "Trenutno se bom povsem posvetila in osredotočila na zdravljenje in si prizadevala, da vam pokažem še močnejšo Rikako Ikee kot prej."

ikee re
Reuters
Ikeejeva je na azijskih igrah v Džakarti ukradla soj medijskih žarometov kitajskemu plavalnemu zvezdniku Sun Yangu, potem ko je osvojila kar osem kolajn; poleg šestih zlatih še dve srebrni. Pred njo je takšen zbir odličij na enih igrah uspel le še severnokorejskemu strelcu So Gin-manu leta 1982.


Letos bi bila na svetovnem prvenstvu ena glavnih favoritinj na 100 m delfin in 200 m prosto.

Članki iz rubrike