Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.02.2019 17:17:31

Moštva formule 1 začenjajo predstavitve dirkalnikov

Reuters
V tem tednu bo večina ekip formule 1 predstavila svoje dirkalnike za prihajajočo sezono. Dve sta to že storili, danes je novi bolid predstavil Renault, do konca tedna pa mu bodo sledili še pri štirih ekipah.

Renault je danes predstavil novi dirkalnik, ki ga bosta vozila novinec v ekipi Avstralec Daniel Ricciardo in Nemec Nico Hülkenberg. Pri Renaultu so se odločili za razkritje na sedežu moštva v britanskem Enstonu, želja ekipe pa je, da nadaljuje pozitiven trend zadnjih sezon: v seštevku SP so bili deveti leta 2016, šesti 2017 in četrti lani.


"Verjamem, da imamo eno od najmočnejših ekip, če ne celo najmočnejši. Daniel prinaša izkušnje in zmagovalno miselnost iz vrhunske ekipe, Nico pa je željan zmag," je ob predstavitvi rumenega in črnega RS19 dejal izvršni direktor ekipe Cyril Abiteboul.

Pred Renaultom so dirkalnik že predstavili pri moštvih Haas, kjer so bili prvi v karavani s predstavitvijo v Londonu prejšnji teden, ter Toro Rosso, kjer so se določili za spletno predstavitev. V sredo bodo sledile predstavitve ekip Racing Point, Mercedes in Red Bull, dan zatem bodo pregrinjala potegnili z dirkalnikov pri McLarnu, Ferrari je za datum razkritja določil 15. februar, Alfa Romeo Sauber pa 18. februar.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike