Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 06.02.2019 13:08:03

ILKA ŠTUHEC na treningu PRIKRAJŠANA za zadnji skok

Reuters
Mariborčanka je za najhitrejšo zaostala za nekaj več kot sekundo.

Alpske smučarke so danes tik pred začetkom moškega superveleslaloma opravile drugi trening smuka pred petkovo alpsko kombinacijo in nedeljskim smukom na SP v Areju. Trening se je začel z vrha, končal pa se je pred finalnim skokom in zadnjim vmesnim časom. Ilka Štuhec, ki bo v nedeljo napadala drugi naslov smukaške svetovne prvakinje, je bila osma.

Prvi čas drugega treninga je vpisala Švicarka Jasmine Flury, njena rojakinja Lara Gut-Behrami, je bila z zaostankom 44 stotink druga, Norvežanka Lie Kajsa Vickhoff (+0,66), pa tretja. Štuhčeva je bila osma (+1,06). Maruša Ferk, ki bo v petek nastopila na alpski kombinaciji, je bila 24. (+1,89).

Ferkova je smučala s svojimi oblačili in s svojo opremo, saj so ji dostavili prtljago, ki je dva dni za njo prišla iz Stockholma. Na ponedeljkovem treningu je smučala s sposojeno opremo, čelado, palicami, rekreativni oblačili, ki so jo ji posodili trenerji in Štuhčeva.

Takoj po treningu smuka se je Štuhčeva odpravila na trening slaloma, da dobi prepotrebne zavoje za nastop na kombinaciji. Čeprav je bila na startnem seznamu, Američanka Lindsey Vonn na treningu ni nastopila. Vonnova je v torek padla na superveleslalomu, a brez hujših posledic. Namerava nastopiti na nedeljskem smuku ter se od tekmovalne poti posloviti v velikem slogu.

Na startnem seznamu, tako kot v ponedeljek, je bila tudi zmagovalka torkovega superveleslaloma Američanka Mikaela Shiffrin, a na smukaškem treningu znova ni nastopila. Shiffrinova napoveduje, da ne bo nastopila niti v petek na kombinaciji, niti na nedeljskem smuku. Njena naslednja velika prioriteta po superveleslalomu sta tehnični disciplini, na katerih napoveduje naskok na sam vrh.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike