Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
8 05.02.2019 10:05:17

Andrea Massi ostro kritiziral Slovence in slovensko smučanje! Njegove besede ODMEVAJO!

Arsen Perić
Italijanski trener in partner Tine Maze Andrea Massi se je še enkrat več obregnil ob Slovenijo in slovensko smučanje.

Danes se v švedskem Areju začenja svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Na prizorišču bo tudi nekdanji trener in zdajšnji partner Tine Maze, Italijan Andrea Massi, ki se je v intervjuju za MMC še enkrat več obregnil ob slovensko smučanje. Massiju ni všeč, kako so trenutno videti slovenski smučarji, prav tako ne odobrava poteze Ilke Štuhec, ki je pred svetovnim prvenstvom odšla smučati na Pohorje na Zlato lisico. 

Massi se je dotaknil tudi neljubega dogodka izpred dveh let, ko je dobil odpoved pri Smučarski zvezi Slovenije, ki mu je, tako trdi, zablokirala tudi akreditacijo za svetovno prvenstvo v St. Moritzu. "Bilo je nekaj neumnih potez, ki so me užalostile, ampak sčasoma to pozabiš. Šport je kot bumerang, življenje pa tudi. Kar vržeš, se vrne in te udari v glavo. Saj ste videli v soboto na slalomu, žalostno je bilo gledati, kako so bile nekatere pet sekund za najboljšimi," pravi Italijan. 

Zakaj slovenske smučarke z izjemo Mete Hrovat v tehničnih disciplinah niso konkurenčne? Massi ima odgovor. "Dejavnikov je ogromno. Bazične priprave, materiali, strategija trenerjev ... Nekaj je očitno narobe. Težko rečem. Lani se je Denis Šteharnik pritoževal, da material, torej smuči Stoeckli, ni pravi, toda po menjavi je tehnika še slabša, izidi pa prav tako. Ko kriviš material, moraš biti zelo prepričan o tem. Nobena firma ne da slabega materiala, je pa treba veliko komunicirati," je dejal Massi in spregovoril tudi o Boštjanu Klinetu: "Ko je začel filozofirati in je prevzel to miselnost, ki zame ni zmagovalna, sem vedel, kam to pelje. Škoda, je izredno dober smučar, ki pa se je trenutno izgubil."

"Priprava na veliko tekmovanje zahteva na eni strani znanstvenika in na drugi strani čarovnika. Opažam, da gre tokrat taktika v napačno smer. Številne tekmovalke so brez pomislekov štartale v Mariboru. Več reprezentanc je s tem naredilo napako. Ne vidim logike, da tekmuješ v svetovnem pokalu, dva dni pozneje pa je na svetovnem prvenstvu že prvi trening smuka. Zdi se mi, da nekateri izgubljajo tekmo, preden pridejo na prizorišče," je spregovoril tudi o Ilki Štuhec, ki je nastopila na Zlati lisici. In dodal: "Domača tekma je lahko velik problem, sploh če je pred SP-jem, kar lisica vedno je. Jaz na Ilkinem mestu ne bi šel v Maribor, moja logika bi tako rekla. Nisem seveda v Ilkini ekipi, ampak z njenimi vožnjami v veleslalomu in s tem rezultatom ... 20. mesto ne šteje nič, ko gre za tekmovalko, ki zna zmagovati. Saj ne potrebuje točk za skupno razvrstitev! Ne vem, ne vidim logike, morda jo Grega Koštomaj."

Celoten intervju z Andreo Massijem si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike