900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

zu
zu
0 27.02.2018 09:30:37

V Kranjski Gori se bodo tudi tokrat poklonili preminulemu smučarju

Drago Grubelnik
Ta petek bo v Kranjski Gori potekal že tretji Grubin memorial, kjer se bodo številni poklonili svojemu preminulemu kolegu Dragu Grubelniku.

Dobrodelna veleslalomska tekma je sicer nastala kot posledica tragedije. Novembra 2015 je namreč slovensko smučarsko javnost šokirala novica, da je v prometni nesreči umrl smučar Drago Grubelnik. Le nekaj mesecev po tem je bil organiziran prvi dobrodelni veleslalom, ki bo letos potekal že tretjič.


"Zelo sem zadovoljen in počaščen, da je memorial postal nekako tradicionalen in da vsako leto pridobiva na pomenu. Letos nam ga je uspelo združiti v termin Pokala Vitranc, kar je bila moja želja, saj je še veliko prijateljev tako ali drugače vpletenih v svetovni pokal in bodo letos lahko prisotni," je o dogodku povedal pobudnik in dober Dragov prijatelj, nekdanji smučar Rene Mlekuž. K temu pa dodaja, da ne mine dan, ko se ne bi spomnil na svojega prijatelja. “Drago je bil prijatelj v pravem pomenu besede. Človek, na katerega sem se zmeraj lahko obrnil, ni ovinkaril ali lepšal besede. Bil je neizčrpen vir energije, ko smo že vsi obupali, je bil tam Drago, ki nas je vse dvignil pokonci," je še povedal Mlekuž.

Dobrodelna veleslalomska tekma bo s kar pomembno udeležbo, prisotnost so potrdili Ivica Kostelič, Jure Košir, Špela Pretnar, Alenka Dovžan in številni drugi smučarji, potekala od 17. ure dalje v Kranjski Gori. Na tekmi pa se lahko proti smučarskim legendam pomerite tudi vi in tako prispevate svoj del v sklad za 7-člansko družino, ki živi v zelo težkih razmerah. Uradnemu delu bo tradicionalno sledil rock koncert, kjer bodo v spomin na Draga nastopilo tudi Tomi (Siddharta) Matjaž Jelen (Šank Rock) in Grega Skočir (Big Foot Mama).

Članki iz rubrike