jelena ašič Odkrito.si

Jeleno Aščić pretresla smrti v družini, za pol...

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 28. maja

resevanje Svet24.si

VIDEO: Mož-pajek z balkona rešil 4-letnika

evri_denar Svet24.si

Povprečno 242 evrov: finančna uprava bo nekatere...

Hailey Baldwin Najstnica.si

FOTO: Videti je neverjetno

tamara Njena.si

Renatova Tamara prejema nespodobna povabila

tina drnovšček Njena.si

Je bila Tina deležna upravičene kritike?

STA
STA
0 26.02.2018 20:02:38

ACH Volley premagal slovaške Košice

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v tretji tekmi srednjeevropske lige v dvorani Tivoli premagali KDS Sport Košice s 3:0 (13, 16, 14).

ACH Volley - KDS Sport Košice 3:0 (13, 16, 14)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Brlas (Slovenija) in Stipaničev Matečić (Hrvaška).
* ACH Volley: Đirlić 19, Babkov, Kovačič, Purić 11, Pavlović 5, Satler 3, Pleško 9, Brulec , Planinc, Kök 11, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.
* KDS Sport Košice: Vitko, Lamanec 7, Pizur, Šomplak, Bališin 5, Kasperkevič, Lebik, Kopka, Jakubov 7, Haky, Križ 3, Sopko 9, Tesarčik 1.

Tretja in zadnja tekma petega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tivoliju se je končala z zmago domačinov, odbojkarjev ACH Volleyja, proti slovaški ekipi KDS Sport Košicam. Ljubljančani so dobili že sobotno prvo tekmo proti Triglav Kranju, druga, nedeljska, se je končala z zmago Kranjčanov proti Slovakom.

Že čez dva tedna bodo oranžni zmaji na zaključnem turnirju v Avstriji branili naslov prvaka srednje evropskega tekmovanja, na katerega so se uvrstili kot prvouvrščena ekipa. Poleg Ljubljančanov bodo na njem igrali še Mladost Zagreb, Calcit Volley in Posojilnica Dob, ki bo gostiteljica turnirja. V prvem polfinalu se bosta udarila prav slovenska predstavnika.

Ljubljančani so začeli suvereno in z napadi hitro zaključevali točke, ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:4. Zbrano igro je ljubljanska postava v sestavi Matija Pleško, Rok Satler, Petar Đirlić, Jan Planinc, Uroš Pavlović, Diko Purić in Matej Kök prikazala tudi v nadaljevanju (16:9). V končnici ni prišlo do sprememb in tako je po vsega 19 minutah igre prvi niz po bloku Pavlovića z rezultatom 25:13 pripadel domači ekipi.

Tudi uvod v naslednjem nizu je bil spodbuden za oranžne zmaje (8:4). Na drugi tehnični odmor je gostitelje s pravo bombo popeljal izkušeni Pleško (16:8), ki je z lahkoto še nekajkrat našel luknjo v nasprotnikovi obrambi. Ljubljančani so si nabrali dovolj visoko prednost, da je niz ponovno z blokom zaključil Pavlović (25:16).

Dostojen odpor so Slovaki nudili na začetku tretjega niza (8:6), nato pa so pobudo prevzeli slovenski prvaki, ki so vodstvo le še poviševali (13:7). Nekompromisni so bili domačini predvsem v obrambi in niso dovolili Slovakom, da bi se razigrali. Tako se je tekma z napako gostov zaključila pri rezultatu 25:14 v tretjem nizu.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike