Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.02.2018 12:38:13

Trenutek resnice za moštva F1

Reuters
Danes bodo dirkači v formuli 1 prvič pred sezono na dirkališču v Barceloni preizkusili, kako uspešno so v ekipah delali v minulih mesecih. Valtteri Bottas bo na prvem treningu na stezo popeljal svetovne prvake pri Mercedesu, Kimi Räikkönen bo dirkal s Ferrarijem, Daniel Ricciardo pa za Red Bull.

Vsaka od desetih ekip ima lahko le en dirkalnik hkrati na stezi, zato so dirkači prisiljeni v rotacijo; ali trening za treningom ali celo dan za dnem. Testiranja na dirkališču Catalunya bodo potekala štiri dni.

Svetovni prvak Lewis Hamilton bo danes Bottasa zamenjal na drugem treningu, medtem ko bo moral nekdanji svetovni prvak Sebastian Vettel počakati do torka, da bo svojega Ferrarija odpeljal na "en krog".



Pred tem so pri moštvih Force India in Toro Rosso, ki imajo nove Hondine motorje, kot zadnji med vsemi predstavili dirkalnike za novo sezono.

Druga faza testiranj bo v Barceloni med torka do petka naslednji teden, prva dirka nove sezone pa je na sporedu 25. marca, ko se bo karavana na peti celini zbrala za veliko nagrado Avstralije v Melbournu.

Značke: formula ena, priprave

Članki iz rubrike